Продукти

5-6 средно големи картофа
200 г сирене
1 връзка пресен лук
сол
черен пипер

За декорация:
2 връзки копър
1 морков
1 домат
1 твърдо сварено яйце

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват, обелват се и още топли се пюрират заедно със сиренето и подправките. Към тази смес се добавя нарязаният на ситно пресен лук и се разбърква добре. В подходяща чиния се слага от картофеното пюре, като с влажни ръце оформяме пюрето като конус. Използват се връзките копър - за иглички на елхичката, нареждат се от върха надолу. Продуктите за декорация използвате по ваш избор и фантазия, като може да се добавят и царевица, чери доматчета и др. От свареното яйце се използва само белтъкът - настъргва се на ситно ренде и елхичката се наръсва с него.