Продукти

200 г майонеза
500 г сварени картофи
150 г шпеков салам или шунка
2 бр. сварени моркови
100 г размразен грах
2-3 броя кисели краставички
2 сварени яйца
2 връзки пресен копър
1 връзка пресен лук
продукти за декорация по избор - репички, чери домати, магданоз, моркови и др.

Начин на приготвяне

Картофите, морковите, саламът и краставичките се нарязват на ситно. Добавя се грахът, подправя се на вкус със сол. Яйцата се настъргват на ситно ренде, добавя
се майонезата и се разбърква добре. Сместа се охлажда за 30 минути. Слага се в подходяща по-голяма чиния и се оформя във формата на венец. Декорира се с пресния копър, като клонките се нареждат върху него и отстрани, така че да се се покрие от всички страни. По средата се прави вдлъбнатина. Покрива се със накълцания зелен лук. Останалата декорация е плод на вашето въображение