Продукти

1 опаковка точени кори (от 350 грама)
200 г натрошено сирене или извара
около 100 г кашкавал
50-60 мл олио
2 праза - бялото на праза
200 г челядинки
200 г масловки
200 г пачи крак или манатарки
3 яйца
1/2 връзка магданоз
черен пипер
около 10 г ронена чубрица
щипка мащерка
сол

Начин на приготвяне

Празът се наситнява и се задушава за десетина минути в мазнината, добавят се наситнените гъби, сиренето и подправките и продължава задушаването на тих огън за около 20 минути. След като сместа се охлади, се добавят и разбърканите яйца.

Намазнява се тава и с получената плънка се навиват рула от по 2 кори с плънката и се подреждат. Пече се при умерена температура 180 градуса около 20 минути. Пет минути след като се зачерви баницата, отгоре се настъргва кашкавалът и се допича за около 2-3 минути.

Консумира се с добре охладено бяло вино - шардоне, розе, или хубава бира.