Продукти

400 г пилешко месо (филе)
6 червени чушки
7-8 гъби печурки
4 глави стар лук
1 скилидка чесън
1 голям морков
200 г доматено пюре
100 г червено вино
черен пипер
чубрица
дафинов лист
1 с.л. брашно
червен пипер
пресен магданоз
олио
сол

Начин на приготвяне

Нарежете месото на късчета. Лука, чесъна, чушките, моркова и гъбките нарежете на по-едро. В дълбок съд нагрейте олио и запържете лука, оставете да се задуши за кратко и добавете и месото. След като месото е полуготово, добавете чушките и морковите и задушете отново всичко. Прибавете гъбите и сложете черен пипер и чубрица, сол на вкус и разбъркайте добре. Залейте всичко с доматеното пюре, виното и 1 ч.ч. вода и сложете 2-3 листенца дафинов лист.

Всичко това оставете да поври около 20-30 минути до готовност на зеленчуците и месото. За да сгъстите, прибавете 1 с.л. брашно и 1 ч.л. червен пипер, разтворени в малко вода. Разбийте го добре предварително, за да няма бучици.

След това оставете кавармата още около 5 минути на огъня и бъркайте. Поднесете ястието със ситно нарязан магданоз.