Продукти

5 бр. тиквички
магданоз
2 яйца
сол
1 гл. лук
маслини
шунка
сирене
домати (ако времето не позволява - доматено пюре)
кашкавал

Начин на приготвяне

Тиквичките се нарязват на половина, средната част се издълбава и се нарязва на ситно. Ситно се режат и шунката, магданозът и маслините. Всичко това се смесва в дълбока купа. След това се добавя настъргано сирене и 2-те яйца (разбити). Сместта се разбърква добре, за да се получи хомогенна смес. Сместа се подправя на вкус и с нея се пълнят тиквичките. За соса - в голяма тенджера се нарязва глава лук и няколко домата, настъргани на ренде. Оставят се да къкрят на котлона, от време на време сосът се бърка. Ако е кисел на вкус, се добавя половин лъжичка захар. След като сосът е готов, се поставя на дъното на тава за печене, а след това отгоре се подреждат тиквичките. Предварително се загрява фурната на 230 градуса. Пече се около половин час. След като се зачервят, тиквичките се покриват с ленти кашкавал отгоре и се връщат за още няколко минути във фурната. Накрая се поднасят залети с доматения сос. Това ястие може да бъде направено в много варианти, може шунката да се замени с гъби например. Ястието е много леко и много приятно на вкус !