Продукти

1500 - 1700 г телешки жили
12 средни картофа
3 моркова
10 малки глави лук
2 червени чушки
2 глави чесън - на скилидки
корен целина
листа магданоз
200 мл доматен сок
1 - 2 с.л. брашно
1 - 2 с.л. червен пипер
1 с.л. сол
черен пипер - зърна
бахар
дафинов лист
300 мл вино

Начин на приготвяне

В голямо гърне се поставят жилите, нарязани на парчета, картофите - цели или на половинки, морковите и чушките на колелца, лукът, скилидките чесън, коренът целина - изчистен и нарязан на парчета, листата целина и магданозът - нарязани на ситно, доматите, подправките, виното и се долива с вода да покрие продуктите.

Загъва се с фолио и слагате капака. Като заврят жилите, фурната се намалява на 50 - 100 градуса и се пекат 6-7 часа. Аз ги пека цяла нощ - слагам го вечерта късно и на сутринта, като стана, ястието е готово.