Продукти

500 г свински врат
2 големи глави лук
1 глава резене
1 зелена ябълка
5 средно големи моркова
50 г сушени манатарки
500 г гъби кладница
200 мл бяло вино
50 г краве масло
150 г пушено сирене
2 връзки магданоз
сол
черен пипер

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на едри парчета (4-5 см), подправяме ги със сол и пипер, и ги запържваме в тенджерата с маслото за 2 минути от всяка страна. Добавяме виното, лука, резенето, ябълката на шайби, морковите на едри парчета, манатарките и най-отгоре кладницата, накъсана на едри парчета, с наситнените дръжки на магданоза.

Задушаваме под капак около 30 минути, добавяме парчетата пушено сирене, листата магданоз, сол и пипер на вкус, разбъркваме добре и къкри още 5 минути. Сервира се с лимонов сок и люти чушки.