Продукти

1 питомен заек - около 1,5 кг.
4-5 картофа
1 морков
1 глава кромид лук
2-3 скилидки чесън
1 к.ч. ориз
черен пипер на зърна
червен пипер
3 с.л. олио
50 г масло
магданоз

За марината:
4 с.л. светъл соев сос
200 мл тъмна бира
2-3 листа дафинов лист

Начин на приготвяне

Заека се измива и нарязва на едри парчета, залива се с маринатата и се слага в хладилник за 1 час. Изваденото от маринатата месо се подрежда в херметическа тенджера като се добавя 1 ч.л сол, дафиновите листа от маринатата и десетина зърна черен пипер.

Налива се студена вода да покрие месото и се кипва на котлона, отпенва се и се затваря капака, така ври 1 час.

Свареният заек се обезкостява, като се премахват всички, кожи, жили и ципи, остава само чисто месо. В дълбока тенджера се загрява олиото с маслото и се задушават наситнения лук, чесън, морковите на кубчета и ориза. Добавя се 1 ч.л. червен пипер и се налива прецедения бульон от свареното месо. Картофите на едри парчета и месото се слагат също в тенджерата, захлупва се и се вари 30 мин. до сваряване на ориза и омекване на зеленчуците. Сервира се топло и поръсено с наситнен магданоз.