Продукти

500 мл или 750 мл течна готварска сметана (растителен крем)
500-600 г пилешки бонфилета
1 с.л. горчица, може дижонска
2 с.л. сос босилково песто
зехтин
около 70 г пармезан на парченца
щипка черен пипер
щипка сол
масло за намазване на тавичката

Начин на приготвяне

В голям тиган се изсипва зехтинът (да покрива бонфиленцата до средата) и се прибавя 1 с.л. сос песто. След това се добавят и се пържат пилешките бонфилета до златист цвят. Готовите бонфилета се изваждат и се слагат в намазана с масло тава. Течната сметана се изсипва в съд за варене, като се добавят горчицата, щипката сол, щипката черен пипер, лъжичка зехтин и 1 с.л. сос песто. Вари се на среден огън докато се сгъсти за около 10 минути, като се разбърква постоянно, за да не загори.

След като е готова сместа, се заливат с нея пилешките бонфилета в тавата. Върху тях се поставят парченцата пармезан. Пече се до разтапяне на пармезана за няколко минути на висока температура (около 250-275 градуса). Готовото ястие може да гарнирате и поднесете със свежа салата (рукола, айсберг, маруля) и чери домати по възможност.