Продукти

7-8 големи печурки
1 връзка зелен лук
7-8 парчета сушени мариновани домати
1 ч.ч. ориз
3-4 с.л. зехтин
1 кубче зеленчуков бульон
50 мл. бяло вино
50 гр. сирене Curado
5-6 тънки парчета хамон

Начин на приготвяне

Гъбите се белят, нарязват се на филии и се запържват в зехтина до златисто. Прибавя се нарязаният на дребно лук.

След 2-3 минути се добавя оризът и виното. Бульонът се разтваря в гореща вода (3 чаши от тази, с която сте премерили ориза). Когато виното се изпари, се добавя постепенно цялото количество бульон. Оризът се разбърква често.

Когато оризът е готов, се добавят и нарязаните на дребно сушени домати и настърганото на ситно сирене. Разбърква се добре.

За сервиране се използва ринг. Отгоре се настъргва още сирене и се слага парче хамон. Съчетава се много добре с бяло вино.