Продукти

около 500 г прясна коприва
1 глава кромид лук
1 скилидка чесън
1 морков
3 с.л. олио
50 г масло
1 ч.л. червен пипер
сол на вкус
2 разбити яйца
натрошено краве сирене

Начин на приготвяне

Копривата се изчиства и измива добре, слага се в дълбока тенджера и се залива с вряла вода, така че да я покрие. Вари се 15 минути и се прецежда в гевгир. В друга тенджера с олиото и маслото се задушават наситнените лук, чесън и рендосаният на най-ситно морков. Добавя се червеният пипер и се налива 500 мл вряща вода.

Копривата се нарязва на дъска на едро и се слага при зеленчуците, пасира се и се добавят оризът, сол и още 1 л вряща вода. След като се е сварил оризът, на слаб котлон и при непрекъснато бъркане се добавят разбитите яйца, така че да се пресекат. Супата се сервира гореща с натрошено краве сирене.