Продукти

За гювеча:

около 1,5 кг заек
50 мл олио
200 мл вода
200 мл бяло вино
300 г кромид лук
250 г гъби
2 глави чесън
сол
черен пипер
червен пипер
чубрица
сминдух
мащерка

За пюрето:

1 кг картофи
50 г краве масло
50 мл прясно мляко
сол
черен пипер

За соса:

200 мл готварска сметана

Начин на приготвяне

Сложете в гювеч целия заек, нарязаните гъби, лук и чесън, подправките, олиото, водата и виното. Разбъркайте добре и сложете да се пече на 200 градуса до готовност (около 2-3 часа).

В това време почистете и сварете картофите, направете пюре, като ги намачкате и овкусите с краве масло, прясно мляко, сол и черен пипер. След като заекът е готов, извадете печените зеленчуци в тиган, сложете на котлон и сгъстете соса със сметаната. Сервирайте, като в чиния направите подложка от пюре, върху него сложете парче заек и залеете със соса. Накрая поръсете с магданоз.