Продукти

80 до 100 г сьомга
100 г краставица
2 листа  нори
филаделфия
2 чаши ориз - бял с цели зрънца 

За безмесна плънка (по желание):
краставица + кашкавал
киви
домат + пушено сирене
и др.

Начин на приготвяне

Първо сварете ориза, вземете 1 лист от нори листата и го поставете с лъскавата страна надолу върху рогозка за суши или върху по твърдо парче плат. Разстелете внимателно готовия топъл ориз до 3/4 на листа, намажете с филаделфия по цялото протежение на ориза, след което поставете половината от сьомгата (или друг пълнеж ), разстлана на ивица. Поставете до сьомгата нарязана на тънки ивички краставица. Завийте сушито като леко притискате, за да стане стегнато. След като навиете целия лист, нарязвате рулото на приблизително 8 части. Останалите продукти се приготвят по същия начин. Аранжирайте с уасаби и маринован джинджифил и сервирайте със соев сос. Добър апетит!