Продукти

1,5 кг толстолоб - (без глава и опашка)
3 с.л. олио
100 мл бяло вино
1 лимон
сол
черен пипер
магданоз
листа целина

За салатата:

200 г моркови
500 г резене
3-4 с.л. лимонов сок
1-2 с.л. олио
сол

Начин на приготвяне

Направете разрези по рибата и я сложете в тава върху голямо парче хартия за печене. Овкусете със сол, черен пипер и лимонов сок. Нарежете магданоза, целината и остатъка от лимона и поръсете рибата с тях. Полейте толстолоба с олиото и виното. Завийте хубаво рибата и печете на 200 градуса за 30-40 минути.

В това време почистете морковите и резенето и ги нарежете на тънко. Направете дресинг от съставките и овкусете салатата. Сервирайте като филетирате рибата полейте с получилия се при печенето сос и гарнирайте със салатата.