Продукти

2 пилешки филета
къри
соев сос
300-400 г свинско месо
червено вино
сол
черен пипер
3-4 моркова
2 глави лук
1 тиквичка
олио
2-3 червени чушки (сурови или печени)
1 сушена наденица
суджук или луканка
кашкавал за поръсване

Начин на приготвяне

Пилешките филета се разрязват наполовина като малки пържолки, овкусяват се с къри и соев сос и се оставят да престоят в хладилник 1 час. Свинското месо се нарязва на хапки (като за кебап) и се овкусява с малко червено вино, сол и черен пипер. Оставя се в хладилник също за 1 час.

Докато месата престояват в хладилник, се приготвят зеленчуците. Лукът се нарязва на полумесеци, морковите – на кръгчета, тиквичката и чушките – на лентички. След 1 час в дълбок тиган или тенджера се слага малко мазнина. Първо се задушават пилешките филета от двете страни, изваждат се. Следва задушаването на свинското месо, изважда се. В същата мазнина се задушават лукът и морковите, а към края на задушаването им се добавят тиквичката и чушките, докато омекнат.

В дълбок пръстен съд се нареждат последователно ред пилешки филета, ред смес от зеленчуци, ред свинско месо, ред зеленчуци, ред нарязан судцук или луканка, завършва се с настърган кашкавал. Запича се леко във фурна до добиване на златист цвят на кашкавала.