Продукти

краставица
крема сирене
варени яйца
кисело мляко
пресен копър
пресен магданоз
маслини

Начин на приготвяне

Краставицата се обелва на шарени ленти - обелва се с картофобелачка по дължина, като при беленето се оставя една ивица от зелената кора и така се редува бяло-зелено. Нарязва се на кръгчета с дължина около 4-5 см, които се издълбават вътре, без да се наруши цялостта на пънчето.

В подходящ съд се намачква крема сирене, добавят се малко кисело мляко, настъргани на едро ренде варени яйца, нарязани на ситно пресен копър и магданоз. Сместа се обърква много добре и с нея се пълни всяко пънче с шприц. Пънчетата се подреждат в подходящо плато и върху всяко се поставя по една маслина.