Продукти

варени яйца
кашкавал
сирене
маслини
прошуто
солети
къри
коктейлни саби

Начин на приготвяне

Варените яйца се нарязват на половинки. Отделят се жълтъците, които се намачкват с вилица. Добавя се сиренето, което също се намачква. Обърква се добре с жълтъците до хомогенна смес, добавя се къри на вкус. С получената смес се пълнят половинките от белтъци. От парче солета се прави мачта, от триъгълниче от кашкавал – корабно платно. Корабчето е готово.

На коктейлни сабички се нанизват маслина, парче кашкавал (нарязан с къдраво ножче), лента прошуто (навита на ролце).

Към сабичките могат да се добавят и други продукти, например краставица (прясна или кисела), зрънце грозде, друг колбас.

Оформление: в подходящо плато се нареждат корабчетата. В средата върху плочки кашкавал се подреждат коктейлните сабички.