Продукти

500 г извара
2-3 с.л. кисело мляко
1 малка глава лук
1 глава червен лук
1 меко авокадо
1 връзка магданоз
10 листенца пресен босилек
6 скилид
ки чесън
лимон
3-4 червени печени чушки
1 консерва отцеден нахут (2 ч.ч.)
200 г чери домати
200 г филе Елена
5 сварени яйца
сок от червено цвекло
магданоз
копър
зехтин
сол
черен пипер
кимион

Начин на приготвяне

Разядка с извара:
500 г извара се пасира с 2-3 с.л. кисело мляко,1 малка глава лук, настъргана на ситно ренде (пюре), сол и бял пипер на вкус, 2 с.л. зехтин.

Разядка с авокадо: 1 меко авокадо се пасира с 1 връзка магданоз, 10 листенца пресен босилек, 2-3 скилид
ки чесън, сока на половин лимон, сол и 1 люта чушка пожелание.

Разядка с печени чушки и нахут: Пасират се 3-4 червени печени чушки, 2-3 скилидки чесън, 2 с.л. зехтин, 1 консерва отцеден нахут, сокът на половин лимон,1 ч.л. лют (сладък) червен пипер, щипка смлян кимион, сол на вкус.

За сглобяване и украса на платото съм използвала 200 г чери домати на половинки, 200 г филе Елена нарязано на тънко, 5 сварени яйца, 3 от които накиснах за 10 минути в топъл сок от червено цвекло, за да станат розови, клонки магданоз и копър, един голям червен лук на лентички, върха на печена червена чушка, зрънца черен пипер.