Продукти

Едно едро пиле - над 1,5 кг
пилешки дреболийки
топено пушено сирене
пилешки пържоли
жълтъците на 2-3 яйца
50 мл качествен алкохол
галета за поръсване
масло
тарос
червен пипер
сол
печурки
магданоз
соев сос
лимонов сок
горчица
мед
чесън на прах
олио

Начин на приготвяне

Пилето се измива добре и се отцежда от водата. Натрива се с разтопено масло, червен пипер и се оставя на студено за един час. Правим плънката от нарязаните на ситно гъби, пушеното сирене и нарязания на ситно магданоз. Мариноваме пържолите със соев сос, лимонов сок, горчица, мед, червен пипер, чесън на прах, тарос, олио. Оформяме ги на по-малки парчета и слагаме в мазнина да се задушават 3-4 мин. Напълваме пилето с пържолките, плънката и внимателно зашиваме, за да не се разтече плънката. Печем на фурна, като спазваме правилото да печем по 45 мин. за всеки килограм месо + 15 мин. за допичане. След като пилето е готово, го натриваме със смес от жълтъците, алкохола и галетата и допичаме докато се получи една такава апетитна златиста коричка.