Продукти

За първи и трети пласт:

1,2 кг картофи
1/2 връзка копър
100 г масло
сол

За втори пласт:

250 г рулца от раци
125 г сладка царевица
125 г кубчета ананас
250 г майонеза за салати
бял пипер
сол
200 г шунка/филе слайс

За намазване и украса:

400 г крема сирене
пъдпъдъчи яйца
чери домати
копър
магданоз
пера пресен лук или друго по ваш избор

Начин на приготвяне

Картофите се обелват, нарязват на едри кубчета и се сваряват. Отцеждат се от водата и се намачкват с маслото и солта, добавя се наситненият копър.

След като се охлади, във форма за торта с подвижно дъно се прави първият пласт с 1/2 от картофеното пюре. Отгоре се подрежда шунката, а върху нея се прави дебел пласт от предварително смесените и нарязани рачешки рулца, царевица, ананас, майонеза, пипер и сол. Третият пласт е от останалото картофено пюре.

Тортата се слага в хладилник за 30минути, отстранява се рингът на формата, намазва се от всички страни с крема сиренето и се украсява.