Продукти

За ребрата:

700 г ребра (с част от гърдите)
3 с.л. мед
3 с.л. балсамов оцет
3 с.л. соев сос
20 г джинджифил на прах
1 ч.л. канела
1 ч.л. лют червен пипер
олио
черен пипер
сол

За соса:

200 мл сок от ананас
60 г захар
4 с.л. балсамов оцет
1 с.л. соев сос
1 ч.л. царевично нишесте

За тиквичките:

2-3 тиквички
брашно
олио

Начин на приготвяне

Овкусяваме ребрата със сол и черен пипер и ги запечатваме в тиган със загрято олио. Прехвърляме ги в тавичка и ги заливаме със смесените оцет, соев сос, мед, джинджифил, канела и червен пипер. Разбъркваме добре и доливаме вода, колкото почти да покрием месото. Покриваме тавичката с фолио и печем 2 часа в предварително загрята фурна на 180 градуса. Махаме фолиото и запичаме за около 20 минути.

Слагаме всички съставки за соса в малка тенджерка на слаб котлон като бъркаме постоянно. Оставяме да къкри, докато се сгъсти.

Нарязваме тиквичките на тънки ленти. Осоляваме ги, овалваме в брашно и пържим в загрято олио. След като са готови, ги оставяме на салфетка да попие мазнината.