Продукти

зелени чушки, тип сиврия
тиквички
патладжани
червен лук

За марината:

зехтин
балсамико
соев сос
мед
сол

За пълнеж за рулца от тиквички:

краве сирене (може и друго)
копър
магданоз
пресен чесън
сол
майонеза (по желание)

Начин на приготвяне

Всички зеленчуци се измиват добре и се почистват: - чушките се цепват леко отдолу, тиквичките се режат на дълги ленти, патладжаните също се режат на дълги ленти и се поставят в солена вода, лукът се реже на шайби.

Приготвя се маринатата. Пропорциите са на вкус и зависят от приготвеното количество зеленчуци. За едно плато (като на снимката) пригответе смес от 5-6 с.л. зехтин, 1 с.л. балсамико, 1 с.л. соев сос, 1 с.л. мед, сол на вкус.

Нарязаните зеленчуци се потапят в маринатата. Не е необходимо да стоят дълго време. Слагат се на загрят грил плоча или тиган. След като са готови, част от тиквичките се оформят на апетитни рулца със сместа от сирене и подправки. Аранжират се в плато.