Продукти

За тавичка с размери 27/17 см, 6 порции:

3 тиквички
3 яйца L
100 мл олио
200 г заквасена сметана
150 г бяло саламурено сирене (или извара)
сол на вкус
черен пипер
сух копър
3 с.л. царевичен грис
2 с.л. оризово брашно
масло
галета за намазване на тавичката

Начин на приготвяне

Тиквичките се настъргват (може да не се белят), посоляват се и се оставят да се отцедят. Яйцата се разбиват с олиото, сметаната, царевичният грис и оризовото брашно. Към сместа се прибавят натрошеното сирене и подправките. Накрая се примесват изстисканите тиквички.

Тавичката се намазва с масло и се поръсва с галета. Тиквената смес се изсипва в тавичката, разпределя се равномерно. Пече в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 25-30 минути да златисто.

Сервира се със салата или млечен сос - кисело мляко, сол, чесън, магданоз.