Продукти

1 кг миди
1 к.ч. сушени боровинки
олио за пържене
няколко капки лимонов сок
черен пипер
щипка кориандър
сол

Начин на приготвяне

Изчистете мидите с четка, измийте ги добре и сложете да се варят в малко студена вода, колкото да ги покрие. Щом се отворят ги прецеждате и изваждате мидените ядки (месото). В добре загрят тиган слагате изчистените миди и леко запържвате до червеникав цвят около 10 минути като ги разбърквате на няколко пъти. Добавяте червените боровинки и на по слаб огън задушавате заедно с мидите още 10 минути.

Подправяте с кориандър черен пипер и сол. При поднасяне поръсвате с лимонов сок. По желание можете да добавите и малко позапържено сусамово семе.