Продукти

За пилето:

500 г пилешки гърди
марината (100 мл бяло вино)
3 с.л. олио
3 с.л. светъл соев сос
1 ч.л. чесън на гранули
стрък мащерка
стрък розмарин
сол
бял пипер

За карамелизирания лук:

3 големи глави кромид лук
2 с.л. олио
2 с.л. кафява захар
2 с.л. балсамов оцет
сол

За гъбите:

300 г печурки
50 г масло
сол

За пюрето от батати:

1 кг батати
50 г масло
100 мл прясно мляко
1 с.л. кафява захар
щипка сол

Начин на приготвяне

Разрежете месото на пържоли, мариновайте и сложете в хладилник поне за 2 часа. Сварете обелените и нарязани на кубчета батати, отцедете водата и пасирайте заедно с маслото, млякото, захар и сол. В тиган сипете 3 с.л. олио и задушете нарязаният на тънки полумесеци лук. След като омекне, добавете захарта, оцета, 1 к.ч. вода, когато течността се редуцира на половина добавете сол и дръпнете от котлона. Задушете нарязаните гъби в маслото и подправете със сол.

Изпечете пържолите на скара или грил тиган. Подредете нарязаното месо върху канапе от пюре, карамелизиран лук и аранжирайте с гъби.