Продукти

малка до средно голяма тиква
2 тиквички за пържене
3 червени капии
1 люто чушле
сол
черен пипер
1 с.л. брашно
2 смлени ореха
1 с.л. олио
стръкче магданоз

Начин на приготвяне

Почистваме от семки и оформяме тиквата, така че да има удобството на паница. Нарязваме на лентички двете тиквички и ги нареждаме, панирани в брашно, в тефлонова тавичка. До тях слагаме капиите да се пекат във фурната, заедно с тиквата – паница. Печем всичко наведнъж 7 минути на 220 градуса.

Първо изваждаме червените капии, за да ги обелим, когато поизстинат, а тиквичките разтръскваме, добавяме малко олио и оставяме още минута до три на изключена фурна. В топлата тиква-паница слагаме изчистени печените капии, накъсани на ивици и осолени на вкус, добавяме и тиквичките, плюс соса от тавичката, останал при печене, като размесваме с два смлени ореха. Най-последно е лютото чушле, което може да попарим с вряла вода, за да омекне. Слагаме накрая магданоз.

Тази гарнитура идва в допълнение на рибни пръстчета (fish fingers). . . примерно.