Продукти

80 г талиатели
150-200 г филе сьомга
черен пипер
сол
2 с.л. зехтин

За доматения сос:
1 с.л. зехтин 
1 скилидка чесън
200 г добре узрели домати
1 стрък зелен пук
1 шепа пресен босилек
1 стрък
1 ч.л. захар
черен пипер
сол

Начин на приготвяне

Пригответе доматения сос като в тиган сгорещите зехтина и запържите за кратко обелената и пресована скилидка чесън. Добавете нарязания на ситно зелен лук. Щом омекне, добавете настърганите на ренде домати (без кожата). Гответе до сгъстяване на соса. Подправете със захарта, сол, черен пипер и нарязани на ситно листа босилек. За по-гладък сос по желание може да го пасирате. Сварете пастата в гореща подсолена вода според указанията на опаковката. Овкусете филето сьомга с пипер и сол на вкус. Изпечете в тиган с малко зехтин от двете страни до готовност (по 2 мин. от всяка страна).Отстранете кожата и накъсайте на парчета. Отцедете готовата паста и сипете лъжица зехтин. Разбъркайте добре. Смесете талиателите с доматения сос и рибните парчета. Разбъркайте внимателно. Сервирайте и поръсете с листа босилек.