Продукти

10 зелени чушки
500 г кайма
1 ч.ч булгур
2 домата
1 ч.л. червен пипер

Начин на приготвяне

Смиламе си свинско месо. Нужно ни е 500 г готово смляно месо. Правя ги с мляно месо защото така според мен са по-вкусни. Слагаме смляното месо в дълбока купа. Нарязваме на ситно домати, ако са с тънка кора, не я беля. Нарязваме доматите на много ситно. За плънката ни е нужна 1/2 ч.ч, за поливане на чушките - 2 ч.ч.

След като нарежем доматите на ситно, прибавяме към каймата 1/2 ч.ч домати, другите 2 ч.ч ги отделяме настрани. Нарязваме на ситно магданоз и го добавяме в купата. Прибавяме сол и черен пипер на вкус. Добавяме и 1 ч.л. червен пипер. Аз слагам леко лют. Към сместа добавяме 1 ч.ч булгур, който предварително сме измили, и 1 ч.ч топла вода. Разбъркваме всичко добре. Почистваме чушките, като махаме семето и дръжките и около тях. С помощта на лъжица пълним чушките. Нареждаме ги в подходяща тава. Върху тях разпределяме равномерно другите 2 ч.ч нарязани на ситно домати. Отгоре наливаме 2 ч.ч топла вода и олиото. Печем на 200 градуса до готовност. Да ви е сладко!