Продукти

3 патладжана
1 кг кайма
3 бр. пресен лук
сол
1/2 ч.л. черен пипер
1/2 ч.л. червен пипер
щипка лют червен пипер
магданоз (4 с.л.)
олио

За соса:
1 ч.ч. олио
6 домата
3 бр. пресен лук
4 скилидки чесън
черен пипер
сол
магданоз (4 с.л.)

Начин на приготвяне

Нарязваме патладжаните на много тънки филии и ги посоляваме леко. Слагаме ги в купа. Оставяме да си отделят горчивината. През това време си почистваме лука за плънката. Режем на ситно лука. Магданоза го режем също на ситно. Слагаме каймата в дълбока купа. Подправяме със сол на вкус и черен пипер. Слагаме при каймата и нарязаните лук и магданоз. Добавяме червения и лютия червен пипер. Месим каймата. Покриваме я с фолио и я слагаме на страна да си поеме всичките аромати. В подходяща тенджера си слагаме олиото. Обелваме доматите и ги режем на ситно. Лука го почистваме и също го режем на ситно. Магданоза го режем и него на ситно. Сгорещяваме олиото. Почистваме чесъна и нарязваме на ситно. Доматите, чесъна, лука, магданоза ги слагаме в сгорещеното олио. Подправяме на вкус със сол и черен пипер. Разбъркваме. След това оставяме на тих огън сосът да се сгъсти. Често разбъркваме. Като стане готов сосът, го дърпаме от огъня. Измиваме си патладжаните. Филиите патладжан ги позапържваме от двете страни леко на тиган, като слагаме по 1-2 с.л олио, редим плътно една до друга. Вече позапържените леко патладжанени филии можем да си ги правим на рулца. От плънката си взимаме с помощта на лъжица, слагаме в една филия патладжан и навиваме на руло. И така с всички, докато свършат. В тавичка слагаме на дъното малко от сгъстения сос, отгоре редим едно до друго рулцата и покриваме пак със сос равномерно. Печем на 180 градуса в загрята фурна до готовност.