Продукти

2 ч.ч. ориз
1 сварен морков
1 чушка
1 прясна целина
1/2 глава лук
1/2 ч.л. мащерка
няколко стръка копър
няколко стръка магданоз
1 яйце
сол
черен пипер

За панировката:
1 яйце
пресни брашнохлебни трохи
олио

Начин на приготвяне

От няколко сухи филии хляб стриваме с ръце трохи. Слагаме ги за 30 минути в чинийка да изсъхнат още, за да са удобни да оваляме кюфтенцата с тях. Всички зеленчуци нарязваме на много ситно. Аз лично ползвах блендер. Нарязвам и копъра и магданоза. Ползвах също пресен, защото вкуса на кюфтенцата става по-хубав. Сварявам си ориза. Трябва ни 2 ч.ч сварен ориз. Смесвам зеленчуците с 1/2 от сварения вече ориз. Останалия смесвам с яйцето. Овкусяваме със сол, черен пипер и мащерка. Много добре разбърквам. Правя си малки кръгли кюфтенца с леко мокри ръце. Разбивам си едно яйце за панировка. Овалваме всяко едно леко в брашно, после в яйцето и накрая в трохите от хляб. Нареждам всички кюфтенца в тава с хартия за печене. Отгоре ги напръсквам с олио. Пека ги на 200 градуса, докато трохите станат леко златисти. Хапваме със салата. Леко и вкусно.