Продукти

8 пъдпъдъка
4 патладжана
1-2 моркова
1 глава лук
няколко скилидки чесън
1-2 червени чушки
около 1 кг домати
8 резенчета бекон
олио и масло за пържене
подправки
сол
черен пипер
мащерка
босилек
магданоз

Начин на приготвяне

Разполовете патладжаните, издълбайте вътрешността им, посолете и ги оставете да се отцедят. Измийте добре пъдпъдъците, подсушете ги и посолете. Запържете ги за кратко в смес от олио и масло. Нарежете на ситно лука, морковите, издълбаното от патладжаните и чушките и ги запържете в мазнината от пъдпъдъците. Подправете със сол, черен пипер, мащерка или подправки по ваш вкус. Запържете леко скилидките чесън, добавете настърганите или нарязани червени домати , щипка сол и захар,клонче босилек и изсипете на дъното на тава за печене. Аз добавих и малко вода. Изплакнете патладжаните, подсушете ги и наредете в тавичката. Напълнете пъдпъдъците със зеленчуковата смес, а остатъка разстелете върху патладжаните. Сложете по един пъдпъдък във всяка половинка, а отгоре го завийте с резенче бекон. Покрийте тавата с фолио и печете около час, отвийте я и допечете до готовност. Ако е необходимо сгъстете доматения сос с лъжичка нишесте или брашно, размити в малко вода. Преди сервиране поръсете с нарязан на ситно магданоз.