Продукти

320 г консерва риба тон
2 картофа
сол

За панировката:
2 яйца
галета
натурален корнфлейкс

Начин на приготвяне

Картофите се обелват, нарязват на едро и сваряват в подсолена вода. Можете да ги сварите от предния ден, за да спестите време. Рибата се изцежда добре от соса и се смесва с намачканите и изстинали картофи. Ако е необходимо, се посолява. Корнфлейксът се смила за кратко в блендер, като е добре да останат и по-едри парченца. В три купички се подготвят продуктите за панировката. От рибно-картофената смес се оформят топчета с големина на орех. Панират се последователно в яйце, галета, пак яйце и накрая в корнфлейкс. Нареждат се върху покрита с хартия за печене тава. Пекат се в предварително загрята на 200°С фурна за около 20 минути.