Продукти

500-600 г свинско месо (без кост)
1-2 бр. моркови
7-8 бр. дребни глави кромид лук
50-60 мл балсамов оцет
20 мл олио
3-4 бр. бахар
10-12 маслини каламата
сол

Начин на приготвяне

Месото нарязваме на едри парчета, които леко запържваме в загрятата мазнина - директно в съда, подготвен за готвенето. Добавяме едрите парчета морков и обелените глави кромид лук. Запържваме 4-5 мин. Посоляваме и поливаме с балсамовия оцет и с 1 ч.ч.вода. Подправяме с бахар, похлупваме и задушаваме до пълното редуциране на течността. Ако месото не е готово, добавяме още малко вода. Малко преди да изключим котлона обогатяваме вкусното блюдо с маслините.