Продукти

3 свински джолана без кост
6 моркова
1 пакет кускус
2 с.л.зехтин
сол
копър на вкус

За марината:
1 ч.ч. червено вино
2 с.л. мед
1 с.л. соев сос
1 с.л. балсамов оцет
2 скилидки чесън (пасиран)
2 с.л. зехтин
сол
черен пипер
джинджифил на вкус

Начин на приготвяне

Приготвяме маринатата и слагаме джоланите за 24 часа в нея. Печем в същата марината с фолио за един час. Махаме фолиото и печем още 30 минути. Морковите предварително варим, но да останат достатъчно стегнати. В силно загрят тиган и с малко мазнина сотираме морковите с копър и сол. Кускусът приготвяме според указанията и го овкусяваме. Сервираме по един джолан, два моркова и  кускус. Украсяваме по наш вкус.