Продукти

2 шепи розички карфиол
1 шепа тиква цигулка на кубчета
1 червена камба
1 шарена чушка
2 стръка (листа и стебла) крехка целина
2 с.л. зърна нар 
настъргана кора от 1/2 лимон

За дресинга:
зехтин
лимонов сок
сол
мед по желание

Начин на приготвяне

Сварете тиквата до омекване, но не прекалено. Отцедете и залейте веднага със студена вода. Отцедете отново. Гриловайте розичките карфиол за кратко на грил тиган. Може да добавите капки зехтин. Изсипете ги в купа.

Нарежете почистените чушка и камба на ивици, а целината - на дребно. Добавете ги при карфиола, след което добавете и тиквата.

Смесете продуктите за дресинга на вкус и полейте зеленчуците. Разбъркайте внимателно и разпределете в чинии. Поръсете с лимоновата кора и зърна нар.