Продукти

1 голяма глава целина
1 голяма дюля
1 глава лук шалот или друг вид сладък лук
2 скилидки чесън
зехтин
1 кубче пилешки бульон
1 ч.л. кимион
1 щипка канела на прах
1 ч.л. захар

За сервиране:
1 малка шепа орехи
1 с.л. заквасена сметана
няколко стръка пресен копър

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете на едро целината, дюлята, шалота и чесъна. Добавете щедро зехтин в тенджера и сложете на слаб огън. Сипете вътре нарязаните зеленчуци заедно с всички други съставки. Гответе бавно в продължение на 20 до 25 минути или докато зеленчуците започнат да омекват. Разбърквайте от време на време, за да се уверете, че не загаря.

Когато всичко е омекнало, сипете достатъчно гореща вода, за да покрие зеленчуците 2 сантиметра. Варете под капак и оставете да къкри за 25 минути, или докато зеленчуците са сварени напълно. Пасирайте до желаната консистенция.

Запечете ореховите ядки в малко зехтин. Сервирайте супата с лъжица заквасена сметана, пресен копър и шепа нарязани орехови ядки.