Продукти

една голяма тиквички - 350 г
сладки картофи - 300 г (един голям батат)
4 яйца
3 с.л. брашно от лимец
кисело мляко - 300 г
сода - 1 ч.л.
тъмна бира - 250 мл
сирене - 200 г
1 шепа микс от семена
1 шепа филирани бадеми
1 пресована скилидка чесън
1 с.л. соев сос
чубрица
1 щипка черен пипер
1 малка клонка розмарин пресен

Начин на приготвяне

Измиите добре зеленпуците,подсушете и ги нарежете на филийки.Не е необходимо да ги белите,с коричката са още по-вкусни. Сипете содата в киселото мляко.Нстрошете сиренето.Разбиите яйцата в купа и добавете всички съставки без зеленчуците и розмарина.Разбъркайте добре,за да се смесят равномерно. Подредете тиквичките и сладките картофи в голяма тавичка като ги редувате и залейте с яйчената смес. По средата сложете колонката розмарин и печете на 200 градуса в загрята фурна за около един час. Може да се хапва,както студен ,така и още топъл.Да ви е сладко!