Продукти

200 г пилешко месо
200 г свинско месо
200 г телешко месо
400 г замразени зеленчуци (китайски микс или друг)
150 г киноа
3 с.л. оризово брашно
2-3 с.л. соев сос
зехтин
сол

Начин на приготвяне

В дълбок тиган се слага малко зехтин да загрее. Прибавят се нарязаните на кубчета меса. След като месото се запържи, се полива с няколко супени лъжици соев сос, похлупва се и се оставя да се задуши на среден огън за около 30 минути.

Киноата се измива много добре и се изсипва във вряща подсолена вода, като съотношението киноа вода е 1:2. Сварява се за около 10-15 минути. Готова е, когато зрънцата се разпукат и станат прозрачни в средата.

През това време в тенджерка с малко зехтин и сол се задушават замразените зеленчуци. След 10-15 минути се прибавя брашното и се разбърква добре. Зеленчуците и киноата се изсипват при месото. Ястието се оставя на котлона още 2-3 минути.