Продукти

За 12 порции

първи крем - основа:
500 мл прясно мляко
150 г захар
30 г нишесте
60 г брашно
2 с.л. какао
ванилия
50 г масло

втори крем: 
150 мл сметана
2 с.л. пудра захар
1 ч.л стабилизатор за сметана
1/2 ч.л. лимонов сок

100 г кокосови стърготини

Начин на приготвяне

Първи крем: брашното, нишестето, ванилията и какаото се смесват и заливат с част от прясното мляко (100 мл). Разбърква се добре. Остатъкът от млякото се загрява със захарта до завиране. Какаовата смес се изсипва бавно във врящото мляко при непрекъснато разбъркване. Вари се на слаб огън с непрекъснато разбъркване до сгъстяване.

Кокосовите стърготини се разстилат на дъното на тава (с размер 37/20 см), трябва да го покрият равномерно. Върху кокоса се разпределя какаовият крем, заглажда се и тавата се поставя в хладилник за 30 минути.

Втори крем: сметаната се разбива на твърд крем със захарта, добавят се лимоновият сок (по желание) и фиксаторът за сметана. Изсипва се върху втвърдения какаов крем и се разпределя равномерно. Отново се прибира в хладилник за 30 минути.

Охладеният сладкиш се нарязва на тънки ленти с дължина 10 см. Лентите се завиват на рула с помощта на широк нож.

(на първата снимка рулцата са потопени в шоколад)