Продукти

за блатовете:
2 яйца, стайна температура
2 ч.ч. брашно
2 ч.ч. захар
1 ч.ч. олио
2 с.л. какао
5 г. бакпулвер
2 бр. ванилийки
1 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л. оцет
1 ч.ч. прясно мляко
червена боя
щипка сол
1/2 ч.ч. прясно кафе
за крема:
250 г. крема сирене
1/2 ч.ч. пудра захар
100 г. бял шоколад
200 мл течна сладкарска сметана

Начин на приготвяне

В купа се смнесват сухите съставки, без содата. Разбъркват се добре. В друга купа се разбиват яйцата със захарта. Прибавя се олиото, млякото и кафето. Содата се гаси в оцета и се прибавя към сместа. На няколко пъти сухата смес се прибавя към мократа. Разбива се до пълно хомогенизиране на съставките и получаване на ярко червена смес.
Сместа се разпределя в 3 тавички с диаметър 20см, застлани с хартия за печене. Пече се в предварително загрята на 170'С фурна за 30 минути.
Сладкарската сметана се разбива с пудрата захар на пухкав крем. Прибавят се крема сиренето и след това разтопения бял шоколад.
Полученият крем се разпределя между охладените блатове и се измазва цялата торта.
Украсява се по желание. В случая тортата е облечена с фондан.