Продукти

Карагьоз – 2 бр. едър
Зехтин – 2,3 с.л
Лимон – 2 резенчета
Сол
Черен пипер
Лющян – 2 клонки
Розмарин 2 щипки

Начин на приготвяне

Почистваме карагьоза, махаме му главата и го измиваме. Подсущаваме го с кърпа. Посоляваме рибата със сол и черен пипер. Поръсваме и с малки сух розмарин. В коремчето поръсваме малко сол и черен пипер. Пъхаме вътре едно резенче лимон и една клонка пресен лющян. С 1-1 ½ с.л зехтин намазваме карагьоза и го слагаме в фолио. Слагаме рибата върху парче фолио. Загръщаме го добре около рибата. После подправяме и увиваме и другата риба. Слагаме двете увити риби в тавичка и печем на 200 гр. до готовност.