Продукти

За 10 порции

Блат:
2 яйца
100 г захар
160 г брашно
100 мл прясно мляко
1  ч.л. бакпулвер
ванилия
щ.сол
червена боя на върха на ножа
есенция ягода

Крем:
100 г крем сирене
150 г заквасена сметана
2 с.л. пудра захар
3 с.л. сладко от ягоди
5 г желатин с 50 мл вода

Бял ганаш:
50 г бял шоколад
50 мл сметана

Начин на приготвяне

Блат:
Фурната се загрява на 180 С.
Голямата тава от печката се застила с хартия за печене.
Яйцата се разбиват на пяна със захарта.
Прибавя се млякото, разбърква се.
Следват брашното, бакпулвера, ванилията, солта, боята и ванилията. Всичко се разбърква до еднородна смес.
Полученото тесто се разстила на равномерен тънък слой в тавата.
Пече се 10 минути  и се изважда.
Изрязват се избраните форми - кръгове, правоъгълници.

Крем:
Желатинът се накисва в студената  вода до набъбване. След това се загрява за 15 сек. в микровълновата до пълното му разтваряне.
Всички останали продукти се смесват в купа и се разбиват с миксера до крем.
Добавя се желатина и всичко се разбърква отново.
Пастичките се сглобяват като платките се мажат с крем и се слепват.

Пробвах с три пласта, но се получава доста висок сладкиш, който трудно се реже само с виличка.

Ганаш:
Сметаната се загрява за 20 сек. на микровълновата. Прибавя се белия шоколад и се бърка до пълното му разтопяване. Пастичките се заливат с белия шоколадов ганаш и се декорират с ягодка.