Високо световно признание получиха две български минни дружества – „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД и „Дънди Прешъс Металс“ Крумовград ЕАД. Те бяха отличени с международната награда „Сократ“ в категория „Най-добро предприятие“.

На официална церемония в залата на кметството в Оксфорд, Великобритания, колегията на международните награди „Сократ“ (International Socrates Awards) връчи своите призове в края на декември.

За шестнайсета поредна година елитното събитие събра видни представители на бизнеса, академичните среди, предприемачи и общественици от над 50 държави. Един от тях беше изпълнителният директор на „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД и „Дънди Прешъс Металс Крумовград“ ЕАД д-р инж. Илия Гърков. Той получи наградата в категория „Най-добро предприятие“, както и приза „Най-добър мениджър на годината“.

Специално изработеният бижутерски плакет, статуетка и сертификат му бяха връчени за модерните стандарти на управление, използвани в дружествата на „Дънди Прешъс Металс“ в България, за направените инвестиции и модернизиране, за високия професионализъм на служителите и за добрите финансови позиции.

Д-р инж. Гърков изнесе реч пред 70 представители на международни компании, академични и образователни общности, в която представи добрите практики на „Дънди Прешъс Металс“ в сферата на мениджмънта, инвестициите в модернизация и в служителите.

Това е поредното международно признание за двете български минни дружества, след като през месец юни „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД и „Дънди Прешъс Металс Крумовград“ ЕАД бяха отличени с Европейска бизнес награда в категория „Най-добър работодател за 2015/2016 г.“ (Best employer of the year award 2015/2016).