При това не просто богат, а много богат.  Защото тези апартаменти, които ще ви покажем не са по джоба на обикновен милионер. Дори не са по джоба и на човек с 3-4 милиона в банковите сметки. Те са за избрани, хора, които не си знаят и не си броят парите. Въпросът е дали това ги прави истински щастливи.

На пето място в класацията е апартамент в Хонконг, Китай. Води се най-скъпият апартамент въобще в Азия. Има жилищна площ от 650 м2, в нея влизат три кухни, шест спални, разкошни трапезарии, сауни и дори градина. Разбира се, има басейн, както и прекрасна панорама към морето. Цената е 36 милиона евро. При липсата на място за строителство в Хонконг, това е реална цена.

Четвърти в подреждането е апартамент в Ню Йорк. Всъщност апартамент не е точното определение, защото става дума за два съединени етажа с обща площ 1000 м2. Намира се в известен небостъргач-One57 Penthouse.  Локацията му е убийствена - в най-скъпия район на Манхатън, до Сентрал парк. Да имаш имот в тази сграда е сред най-силните тръпки на супербогатите хора от целия свят. За екстрите е излишно да говорим, нека споменем само панорамните прозорци, собствен басейн и зимна градина. Цената - 77 милиона евро. 
 
Третият най-скъп апартамент е отново в Ню Йорк. Той заема 38 и 39 етажа на хотел "Пиер". Вероятно затова прилича на президентския апартамент, поне по обзавеждането. На площ от 1200 м2 има всичко, за което човек може да си помисли и което може да направи живота му приятен. Мебелите и цялостните вътрешни решения са дизайнерски, в духа на 30-те години на миналия век. Има едно рядко срещано предимство-собственикът може да ползва изцяло услугите на хотелския персонал. Цената-83 милиона евро.
 
На второ място е апартамент в Лондон, Великобритания. И тук скъпарското жилище се е получило след сливането на два огромни апартамента. Така вече апартаментът има площ 1600 м2 и струва 150 милиона евро. Който може да плати такава сума, със сигурност има нужда от охрана и сигурност. Затова апартаментът е оборудван със стъкла, непробиваеми от куршуми, а и сградата е специална- резиденция One Hyde Park. Тя се охранява от спецчасти на британската армия.
 
Начело в класацията за най-скъпи апартаменти е разкошно жилище в Монако, царството на залаганията и любимо място за аристократи и богаташи от цял свят. Който има пари за този апартамент, може да си позволи всичко. Милиардери от цял свят се надпреварват да си купуват имоти, но този наистина е специален на специална цена - 330 милиона евро. Намира се на 5-ти етаж в Sky Penthouse, на 170 метра от земята. С площ 3300 м2 може да си позволи даже собствена кинозала, фитнес, водна пързалка, а в цената са включени услугите на шофьор с лимузина и готвачи.