Коментари - 1200 лв. чиста заплата трябват за нормален живот, изчисли синдикат | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тези корумпиеаните синдикари да мълчат, защото са доволни на 40лв пенсия от УПФ.

Българите в Америка живеят добре. Това мога да ви го гарантирам. Къща 2 коли почивка в Европа лятото и зимата на Доминикана или Мексико. Има Българи които живеят добре но разбира се те са в чужбина. Пожелавам ви успех и дано се оправите по-скоро. Нас не ни мислете.

Всички знаят колко трябват ама БОйко още не е разбрал че има хора в тази държава и тези хора искат нормален Европейски живот.

С 1200лв в София не можеш да живееш нормално. Стигат колкото за сметки, транспорт и храна. А ако живееш под наем? В нормален квартал само наемът е 1200лв. Нещо не излиза математиката. Истината е, че в България средна класа почти няма, което говори за слаба икономика. Друг е въпросът, че не само тук го има този проблем. Дори в държава като Германия бавно и сигурно се унищожава средната класа и все повече хора имат финансови затруднения.

Да си ги заврат отзад изчисленията -смешници.

Печелбари в БГ медицината,като доцент Георги Панов Панов пораждат корупция и между останалите лекари.В българските градове има цели квартали с една и съща диагноза.Далаверата за лекарите е в психиатрията,където се провеждат репресии срещу българи непожелали да напуснат Родината ни и да заминат да работят и живеят в чужбина. В БГ психиатрията цари безхаберие,българи се използват за експерименти с нови лекарства . Ако вярвате ,че един българин с увреждания може да живее нормално с 134лв,то Вие сте министър в правителството на ПП"ГЕРБ",където се провежда финансов геноцид срещу българи останали в Родината ни!

И какво като еизчислено? Това какво ни помага?

Френски президент: - При нас заплатата е 4000 евро, данъците като се извадят, получават се 3500. За живеене са нужни 2000. Къде отиват другите 1500 не ни интересува! Американски президент: - При нас заплатата е 6000 долара, данъците като се извадят, получават се 5500. За живеене трябват 3000. Къде отиват другите 2500 нас не ни интересува. Българския президент.: - При нас заплатата е 600 лева, данъците като се извадят, получават се 500. За живеене трябват 1000. Откъде взимат другите 500 нас не ни интересува

Синдикати ? И те са в играта да ограбват тавана на пенсионерите и да го дават на милите бедни и мързеливи. Свърши се България. Тежък олигархизъм. Плосък данък ?

Ако ни дават такива заплати няма да има какво да крадат

как четиричленно семейство ще живее с толкова малко пари , а един депутат само за себе си ще получава 5-10 000 и нагоре лева ,да не говорим за пенсионерите - те са живи погребани....

Това е фалшива новина,в България се живее по добре от преди 89г.Питайте Антон Тодоров

че и триеш? ааа сега го пращам тоя пост на Валерката и на Каракачанов, ще видиш ти кон боб яде ли...

Какъв нормален живот, бе?Не може да има нормален живот в българския бантустан, и въпроса даже не е в доходите.Разни тасковци-масковци и други обитатели на охранявани комплекси наскоро им се отвориха очите за тая истина проста : ако живееш в кенеф, няма начин да не се изцапаш с ла..а.И 12000 да стане заплатата мафията пак ще намери начин да ви бръкне в джоба и да ви остави без нищо.

абе ще ви се случи нещо лошио с тия руски и турски тролове бе! Ще ви дават по новините как ви отвеждат с белезници, помнете ми думата! Бе как може такива нагли провокации да пускате срещу България?

нарича България кенеф и бантустан. До 5 г. затвор по НПК!

добре, а утре ройтерс като ти напише, че живееш в най-бедната и корумпирана страна да не забравиш да ги осъдиш и тях.Щото са е..ти руските тролове.Зарови я тая куха кратуна по-дълбоко в пясъка.

много добра - 600 евро! Сега трябва да почнем да ги изработваме: правим: параходи и самолети, също и танкове подводници и оръдия, селскостопански машини/по 1 милион парчето/ тогава по стотици леки коли /по добри от германските и френскити/, вкючнаме се в космическите експерименти, И изнасяме неуморно! тогава със сигурност ще ни вдигнат и заплатите. Има един народ който казва : ОТ НИЩО НЕ ИДВА НИЩО.

С такова управление, дори и с такова производство, което никога няма да имаме, пак ще се обясняват обясняват на раята за "нископроизводителността на труда" ни. Хубаво си я написал тая химера тук, обаче Люксембург и Швейцария имат ли такова производство?

те немците питат кога ще започнем да им правим конкуренция.Наивни дечица.

роснаците като правят тези неща, колко взимат бе умнико? колкото нас горе - долу....

ти ако си мислиш, че някой руснак, китаец или индиец който работи в авиозавод взима колкото тебе много жестоко се лъжеш.Някои умения се ценят високо навсякъде.Само че у нас местата на които можеше да се придобият и използват такива компетенции отдавна са отишли за скрап, и то не без дейното съдействие на нашите немски и френски приятели.

Пари нема действайте !!!

ПРИ КАПИТАЛИЗМА Е ТАКА ... ЗАПЛАТАТА И 10 000 ЛЕВА ДА Е , АЛЧНАТА МУТРА ЩЕ ВИ НАПРАВИ СМЕТКАТ ЗА ТЕЛЕФОН 300-400 ЛЕВА :)) ... ЕДИНСТВЕНТО КОЕТО ОЗАПТЯВА ЧОРБАДЖИИТЕ И БЕЙОВЕТЕ Е НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ НА ПРИРОДНИТЕ РЕСУРСИ (РАЗВАЛЯНЕ НА КОНЦЕСИИТЕ) И "БЕЛИ НОЩИ" НА СТАДИОН ВАСИЛ ЛЕВСКИ - ЧОРБАДЖИИТЕ И БЕЙОВЕ РАЗСТРЕЛ И 2 ПОДВИЖНИ КРЕМАТОРИУМА ГИ ПРЕВРЪЩАТ В ТОР ЗА РОЗИ :))

предателю! Бе как не те е срам бе, да взимаш копейки! Я обясни капитълизъма в Люксембург или Англия например! Това е вашата КГБ - демокрация, кво ни правите на малоумни!

Защо само се изчислява, а не се получават...???

опасявам се, че цифрата за София леко са я подценили - повече ходи към 3300. И то децата ако са малки.

Категорично! Само че на тунеядците от синдикатите, които са си комбина с властта, така им изнася! Аз лично имам около 3 бона стандартни разходи на месец, без изобщо това да включва някакви развлечения!

И ние сме така.

Под 5000 лева нетно не почвам работа. С тези 1200 лева не може и задника си да избърше човек.

Ало дира защо триете коментари Пламен ДИмитров толкова дава 600лв. основна заплата....иначе голям го вади,че и се хвали че без виагра....те така...

ако притежаваш качества и умения и придобиеш някаква квалификация мисля, че тия 1200лв могат да ги забравят. Дигаш се на запад и ше седиш без работа точно от летището до квартирата. Ама в България останаха хора, които или нямат квалификация или не могат или не искат , а па бизнеса иска да дава за квалифицирани кадри 5 лева надник, оня става и си заминава и кръгчето се затваря още повече!

Ако притежаваш качества и умения ще ти е най-лесно да ги практикуваш тук като свободна професия вместо да заминаваш на Запад за да се доказваш тепърва. Вярно е, че ще те мразят, защото ще си скъпчия, ама се замисли, че никой не е задължен да бъде цял живот наемен работник. България е страната с най-малък процент на хора, които си изкарват парите НЕ ОТ НАЕМЕН ТРУД. Не знам как ви намачкаха, ама в началот она 90-те бяхме някак си по-активни. Сега мечтата на Българина е да си намери ниско платена държавна работа и да мрънка....

за да го направиш това трябва да си ПАТРИОТ, а лично на мен патриотизмът ми е много под критичният санитарен минимум. Основният проблем, е че всички солидарни фондове, които се събират в България отиват за хора, които колкото по-оправен ставаш толкова ти е по-трудно да ги приемаш за "хора", защото блеят като овце, мислят като овце и вълците се отнасят с тях като с овце... Овчарят също. Следователно СА овце. Не толкова страшен, но все пак опасен е проблемът, че ежедневно се нервираш от глупави хора на всички нива в държавата, не един двама, а хиляди - това влияе на психиката много. България е провалена държава и това е видно за всеки средно-интелигентен човек - поради тази причина, тези дето могат и нямат скрупулите да го направят се навират в държавното управление и гребат с пълни шепи докато има. А то ще има още малко - от година на година се задълбочава проблема с недостигащата работна сила, което би трябвало да ти е ясно какво означава в средносрочен и дългосрочен план. Усилията, които ще са необходими да се спре разпада в момента са колосални и желаещи да работят по въпроса на практика няма. От един момент нататък ще е по-лесно да се будозира старото и да се почне на чисто, но този момент го чакат с нетърпение много външни сили - най-вече Русия и Турция. Уточнение - 89/90/91/97-ма не са колапси а удари в клони по пътя към земята. Като удариме дъното ще боли значително повече отколкото коя да е от така наречените национални катастрофи. Не ми вярвайте? - питайте бежанците. 1/100 може да идва да ни взривява и краде, но останалите 99 са тук, защото са останали без дом и държава.

тия на кой ги обясняват тия сметки, че ние се едно живеем на друга планета

Което значи, че ако искаш някой да ти свърши работа трябва да се приготвиш да му платиш поне 60 лева извън София и поне 80 лева в София. А ако е квалифициран съответно поне 120 и 160. А не да буйствате колко пари ви взел някой за да ви монтира бойлера....Всеки едни работник в доста случаи е и работодател. Първо да се пречупт работниците да си плащат добре - работодателите няма да има къде да мърдат.... Нали ви е ясно, че няма как работодател да наеме за 500лв. на месец някой да монтира бойлери ако знае, че тези пари ги изкарва за една седмица като монтира бойлери на частни клиенти? Или май не ви е ясно. Мислите, че той трябва да взима по 2000лв. на месец заплата, ама точно на вас да ви го монтира за една бира.... Та първа стъпка - разберете, че всеки един от вас се явява работодател.

Аз съм медицинска сестра. Това е моята квалификация, това мога да правя. Какъв работодател да стана? Дай мо малко акъл.

този от горе го е написал неясно. Когато плащаш на някого да ти свърши услуга му се явяваш един вид работодател, защото вадиш пари от твоя джоб и ги даваш на някой, който ти върши работа. Тоест - ти даваш работа на някой и за свършената работа даваш надник. Трети пример - мутреса трябва да се грижи за майка си, която страда от някаква болест и трябва да чака ред за болница - временно е в дома на мутрата с палат за 2 милиона. Та през това време мутресата ти дава работа да гледаш майка ѝ и да предоставяш сестрински грижи за пациентката. Русата кака с големите бомби ти дава работа и като приключиш с услугата трябва да ти плати - тя ти се явява работодател.

За поддръжка на жилището, а ако нямат жилище? И ако нямат баби на село да правят буркани? Някакъв майтап е това, че и за почивка стигат, пожелавам искрено на господата, които са достигнали до това умозаключение да водят такъв нормален живот!

Господата стигнали до това умозаключение са тунеатци,дето всяка седмица са в Брюксел да видят щерка си,ама с какви пари не със собствени и кака издържат щерката,а без Пламене,как става тези неща синдикални лъве....

Обобщено - отдавна на всички ни светна, че така здраво сме застъпени с Европа, а и цените са европейски - няма никаква логика заплатите да не са.

Цялата работа е,че се вдигат цените на всичко постоянно и от там доходите замират! Затова колкото по се вдигат цените,толкова повече трябва да се вдигат заплатите,няма как! А в България цените се вдигат в пъти повече от заплатите,даже в последните 10 години имаше едно замразяване на заплати и инфлация,което направо ни остави без пари... Сега заплатите трябва да растат в пъти по бързо от цените за да наваксат изоставането!

Аз, за жалост, от първо лице го изживявам и имам обяснение защо е така. Понеже е нацвъкано с всякакви ентусиасти и скалъпени фирмички, което го няма никъде по света. Само в България е позволено да започне от нула всеки желаещ тъпанар. Има не хиляди, а милион фирми, които, разбираемо не могат да пробият и продуктивността и организацията са гола вода. Е, как цените да не са до небето, за да покрият жалките щети от дейността! И пак не стига за заплати.

за да се вдигат заплатите или трябва да произвеждаш повече или да се вдига цената на продукта на труда ти. Иначе не излиза сметката.

ChatGPT

Естествено в тази сума не се включва ипотеката и лизингите

Цоки, никой не казва,че 1500 лв в София са ниска заплата,а че е минимума за да живееш нормално! Вие с твоята приятелка живеете нормално! Докато 1000 лв,каквато е масовата в София е ниска заплата! И ти ще си съгласен според мен,че двамата с жена ти за 2 000 лв общ доход няма да може да живеете,както сега и ще мизерствате!От 1500 нагоре е добре,надолу не е добре,под 1200 е много зле,а 1000 лв е вече мизерия,в София си е скъпо!

И обърнете внимание - в тези изчислени 2400-3000 лв. НЕ ВЛИЗАТ ПАРИТЕ, НОБХОДИМИ ЗА ЗАКУПУВАНЕ НА ЖИЛИЩЕ, нито наем. И под "НОРМАЛЕН ЖИВОТ" имат предвид точно ОСКЪДЕН, защото тези пари не позволяват никакви удоволствия. Само оцеляване.

ЧЕТИИИИИ ВНИМАТЕЛНО, ПОСЛЕ КОМЕНТИРАЙ- ТАМ ПИШЕ - Парите са нужни за покриване на разходите за храна, поддържане на жилището, здравеопазване, транспорт и почивка. С тези пари се изплащат и кредити.

Поддържане на жилище не е купуване, нито обзавеждане. Много добре виждаме за какво ни стига. Стига само за храна, дрехи и тук-там непредвиден разход, който не е удоволствие.

чети бре серсем - С тези пари се изплащат и кредити. Е това е за закупуване на жилище или др.

Има разлика от кредити за пералнята до кредити за жилище, не се излагай. Не се споменават никакви придобивки!

Ама то има ли синдикати ?

Риторичен въпрос е това нали?Пламенчо ДИмиттрович го кара КНСБ.то като частна фирма....та синдикати няма...

А ту членуваш ли в синдикат??? Колко членове имат синдикатите в БГ??

А ту членуваш ли в синдикат??? Колко членове имат синдикатите в БГ??

всеки според чергата си. Какви се тези изчисления и на каква база са , незнам. Знам само, че синдикатите симулират дейност за да взимат субсидии. Кто човек може да си почине примерно на бунгало на морето, така може и на Слънчака.....кое се взима за база?????? Това е само един от примерите.... Защо не се казва и за пенсионерите нешо????? Ите имат нужда от почивка, санаториум, скъпи, но добри лекарства и т.н и т.н ....... А , СЕТИХ СЕ ....... АМИ НА МАИКИТЕ НУЖДИТЕ ЗА БОЛНИТЕ СИ ДЕЦА ??????? ХАЙДЕ СИКТЕР!!!!! АМАН ОТ СОЦИОЛОГИЧЕСКИ ПРОУЧВАНЯ , КОНСТАТАЦИИ , СТАНОВИША........ НЕ СЕ НАЛАПАХА ЗА ДА ОТКЛОНЯВАТ ВНИМАНИЕТО ОТ ТОЛКОВА ВАЖНИ ДРУГИ НЕЩА !!!!!

Аз живея с мама и татко и 800 лв ми стигат :) Те ми плащат сметките,всичко,което изкарам си е за мен,от време на време съм на борсата,ама нали мама и татко плащат. Та 800 лв не са малко пари,ако мама и татко са зад тебе,ако не са не знам,какво ще правя,сигурно ще се самоубия.

Аха,значи и за тебе ще четем в Дир.бг... Ми те вашите няма да са вечни,те от такива патим останалите...

Ако се говори за нетна заплата 1200 нето за провинцията и 1600 нето за София са необходимия минимум!При тези заплати може да си позволяваш да живееш що годе нормално! при 1 000 лв ,каквато е масовата заплата в София трябва да свързваш 2-та края с втора работа или да мизерстваш! При под 1000 лв,защото и такава заплата има в София си или не добре с мозъка за да седиш на тези пари ли си такъв,който разчита на мама и на тати!Ама те са до време...

Виждам (по покупките на хората пред мен), че масово се дават пари за алкохол, цигари и билети за търкане. Щом за това има да хвърлят по 300-400 лева на месец, значи парите стигат на всички.

Тия, които търкат билетчета и дават пари за алкохол са самоубийците, затънали в лоши кредити, а не в охолен живот. Просто са пропаднали и нищо не може да ги спре да се доубият.

Чета коментарите, много мнения по въпроса, стигат ли 1200,не стигат ли. Обаче в статията пише че 80 %от хората взимат по ниски заплати. Ами тогава ние какво обсъждаме, заплата която не съществува. Те и тия, големи шушумиги, да бяха казали примерно 3000,3500 всички щяхме да сме доволни.

Аз живея със 100 лв на месец. Имам две висше образования, магистър съм но работа в града ни няма и без приятелски връзки никой не те взима на работа нито се интересува от дипломите ти. Доходите са от пенсията на баща ми. 350лв. По 100 лв на месец за всеки един за храна, за мен (трайно безработен), за майка ми (трайно безработна) и баща ми (пенсионер). С останалите 50 лв сметките - ток и вода общо към 25-30лв, интернет и прах за пране.:( Търся хора да ми помогнат да избягам в чужбина и да се уредя там с каква да е работа и с квартира също, защото това в БГ не е живот а мъчение.:(

Някак не мога да съжалявам здрави и прави млади хора....

А дори вече нямам и телефон. Баща ми и майка ми са с един номер и то на предплатена карта а не на договор. И аз ползвам него ако ми се наложи, макар че последната 1 година с никой не съм говорил по телефон...просто няма с кой. Отчайващо е положението. Ако не емигрирам в чужбина и да имам каква да е работа, тук направо ще откача:((

50 кинта дават на строежа... на ден... и постоянно търсят хора...

Аз не искам съжаление и не търся съжаление! В града ни половината млади здрави и прави млади хора са трайно безработни!!! Реалната безработица е към 40-50%!!! Происводства в града ни няма....икономика никаква...само мизерия и разруха и все повече млади напускат града. 10% много богати незнайно как и 90% адски бедни. Града ни се топи с огромна скорост..

В кой град живееш?

ЗАПОМНИ ДА ПРОИЗВЕЖДАШ НЕЩО, ръчна изработка, НАПРАВИ СИ САЙТ И ИЗНАСЯЙ НАВЪН. Отвори си мисълта, други ограничения нямаш. Това е начина. Иначе най-голямата глупост е да се местиш да живееш другаде, най-хубаво е да работиш там, където си - на спокойствие - и да продаваш навън. В Ютуб има хиляди клипове с ноу хау кое как се прави.

Ами като гледам колко си неграмотен, те съветвам да си изгориш и двете дипломи за висше образование! Защото или са купени, или пък се бъзикаш с форумците, млади неграмотни българино!

Дреме ми, аз си живея с толкова на ден!

бедняк си...

Нищо ново. При Социализма минималната заплата беше 120лв.. ТОЕСТ 1200 СЕГАШНИ ЛЪВА!:) Профсъюзите да се занимават с по-полезни дела като работно време и спазване на мерките за безопастност, а не със смешни констатации!!!!!!!!!

България се обезлюдява откъм качествено население! А защо този момък на КНСБ-то и др. като него не коментират за увеличението на парното за изминалия период с 23% спрямо предишния?! Итова стана тихомълком и хората го откриха с изртавнителни9те с/ки! Къде е Омбудсмана? При сегашните цени (а те ще се увеличават) за ток, вода и отопление за ап, от 75 м2, тел. и интернет са необходими поне 320 лв. мин. за сем. от 3 човека (трима) . При средната за страната заплата как може да се гледа и възпитава нортмално поколение, и въобще човек да оцелява, без да се превръща в бреме на себе си и околните?!

Има един тънък момент във въпроса за доходите, някои казват, през социализма заплатите стигнаха, сега не.Да ама в момента имаме повече разходи, Интернет, кабелна телевизия, мобилни телефони, едно време масово се ползваше градски транспорт, сега масово автомобили. Предполагам и вие може да добавите още в списъка. Съгласен съм че светът се развива, неща които доскоро са били лукс, сега се приемат за необходимост, така че всеки допълнителен разход води до нужда от вдигане на дохода. Така че всичко както твърди бизнеса се свежда до повишаване производителността на труда, да така е, но в най голяма степен това зависи от самия бизнес, от организацията в него. Така че нека да не обвиняват работниците за ниското кпд.

а каруци ли да ползваме за транспорт и гълъб и за свръзка?! в кой век живеем?!

И това са варианти. Сега като забранят старите автомобили в центъра на София, мисля да направя бизнес с рикши, че впрегнем родата да возат дебели, бедни чички.

Това с ниската производителност е само едно "куцо" извинение, на което и децата се смеят с глас. Форд не се е оплаквал, че работниците му са мързеливи, а просто е създал поточната линия, така че всеки да дава макс. от себе си, а ако не го прави, просто отпада от линията. Така че си напълно прав, че грижата за така любимата мантра за производителността на бълг. работник на бълг. анализатори и разбирачи по икономика и стопанство увисва във въздуха!

Сега един компютър със счетоводна програма за 1000 лв. и един счетоводител върши работата на 10 счетоводителя от едно време. Но този 1 не взима 10 заплати нали ? Монетата с новите технологии има две страни. Повече са ни разходите, но и повече работа върши един човек с тяхна помощ, а не получава в пъти повече.

Ами ако си пенсионер на лекарства ?

тарикатите от синдикатите предполагат, че никой няма да доживее до пенсия с тези доходи и затова не ги интересуват

Повечето работещи в България живеят с доходи около 500 лева на месец на работещ човек. Даже в София заплатите са смешни, а наемите като в центъра на Лондон.

Тази статия е от раздел фантастика. Въпросът е как реално оцелява народа?

От населението живее със средства, изпращани от работещите в чужбина! Същите тези средства в по-голята част образуват спестяванията., за които се говори толкова много и коит оне дават сън на управляващите, че не могат да им сложат ръка. Освен това, я финансовото м-рче да вземе и да публикува истината за това тези 35 млрд. лв. спестявания как са разпределени!

В България единствено са евтини цигарите, алкохола, такситата, наемите и услугите ,всичко останало е около и над европейските цени. Но само с цигари и ракия не се живее, трябват пари за храна,дрехи,гориво, транспортни разходи,за почивка и образование.Просто разполагаемия доход на българина след всичките му разходи е много малък, няма как да спестява и затова живее ден за ден от заплата до заплата.

За алкохола не съм съгласна, в Англия за 5 -6 паунда пиеш най-доброто френско и италианско вино!!! Уиски също е по-евтини.Зехтин за 4 -5 паунда най-доброто екстра върджин голяма бутилка с всичките печати за био качество!!!! Само за такситата съм съгласна.

За алкохола не съм съгласна, в Англия за 5 -6 паунда пиеш най-доброто френско и италианско вино!!! Уиски също е по-евтини.Зехтин за 4 -5 паунда най-доброто екстра върджин голяма бутилка с всичките печати за био качество!!!! Само за такситата съм съгласна.

Тия добре ли са я да пробват да живеят 4 човека с тия пари. Ако си пък под наею, съвсем...В училището на сина ми няма занималня, няма място, малко е, че ние само за частна занималня даваме над 300 лв на месец...+ градината на малкия още към 120. Ами храна, сметки, лекарства. До 40-50 си здрав, после лека по лека се почва. За лекарят имаш направление, ама рецептичката, изследванията, всичко се плаща и то как.

Смех, смех!!! Двама възрастни с едно дете и чист доход от 3300 на месец се чудим какво да правим, живеейки в собствено жилище, а тия ми говорят за 4-ри членно с по 1200 на месец. Ай сиктир!!!

1200 лева?! Това си е абсолютна МИЗЕРИЯ!!!

Аз въобще не бих смятала парите си общо с човек, с който още нямам деца, така че бих ти препиръчала да се възприемаш като един човек под наем със заплата в момента1500лв, а не да ни се представяш като 2ма с 3000лв на месец...Колко време ще трае любовта на твоята приятелка към тебе или твоята към нея особено, ако ви сполети болест, изискваща пари и отдаденост и грижа за човека до тебе, не се знае... После, днеска си на работа утре не си на тая работа вече, казвам ти го от опит Трето, идва ново увеличение на всични цени и гражданската застраховка , през октомври, разходите ви ще нарастнат Четвърто, родителите ти още може да работят, но те остаряват много бързо и в един момент ще трябва да се грижиш финансово и за тях, защото пенсии в България няма Пето, още си млад, ще те видя след 40годишна възраст... Шесто, предвиждам, че ще ти се наложи да емигрираш от София...

Ето ме :) С 'приятелката' сме женени. Тоест, броим се двама. НО, дори да бях сам, всичко остава, освен наема - но +-250 лв не е проблем :) Родителите всъщност вече са пенсионери от София, в собствен апартамент - давам им парички също, малко, но от сърце - справят се нормално - имат по 600 лв пенсия :) Работили и изкарали, но не са комунисти ;) тоест 'папкането' е било умерено :) Увеличенията на цените не ме притесняват - в работата ми вдигат заплатата минимум 1 път на 18 месеца и то не с 20 лв ;) Предвиждаш, но недовиждаш. Гледай по-позитивно на нещата. Няма нужда да емигрирам от София- получавам оферти за нова работа, дори докато съм на работа :)

Е, Цоки всички разбрахме колко си добре финасово.Само не разбрах защо живееш под наем щом явно си от София,а и къде в София дават жилище под наем 250.00лв ? Е, радвам се за теб, защото няма друг на който толкова често да увеличават заплатата. Колкото до родителите ти такава песия получават само "другарите" ,тези които са работили истински някога взимат нищожни пенсии. Та исках да ти кажа ,спри да ни лъжеш колко си добре.

Тия измислени “синдикати„ що не публикуват колко взимат без да вършат никаква работа ?/ само чистачката взима 1500 лева заплата/