назад

20% по-скъпо парно през януари, а през април както дойде

08:24 | 30 септември 2021 | Автор: Стефан Кунчев 46 3511

Коментари 46

Стигате с това парно , 18% са с него а само за тях пишете и се грижите ? Какво става с останалите , или вие сте на парно и за това само за себе си квичите ? А ЗА ОСТАНАЛИТЕ , който са на : кюмюр и дърва , ДА МРЪЗНАТ ЛИ

Значи дами и господа до изборите няма да вдигаме цената на парното. Обаче след изборите дупе да ви е яко. Щото нали като спечелим изборите всичката тая медийна пропаганда струва пари и трябва да ги изкараме отнякъде. Пък и 12 години седяхме на сухо все пак си е редно първо да си напълним джобовете и гардеробите. Колкото до фантастиката газова връзка с Гърция-при следващото редовно правителство с ГЕРБ начело ще видите Как се сбъдва фантастиката. Въпросът ми е тогава ще излезете ли пак да обяснявате каква е фантастика?

Защо имаме рекорден износ на ток при повишено търсене и недостиг у нас?

Този е най обикновен кавал!

От визитката на Хиновски се вижда, че той е инженер. Инфлацията (покачването на цените) е икономическа категория и следва да се коментира от икономисти, както и икономисти да предлагат мерките за нейното управление. По тази логика утре счетоводители ще започнат да лекуват в болниците, а аз май не съм много навит...;)

Демокрацията ви набута Набуко до сливиците

Ще си купя дърва и камина.Много ми е зор ,че неможело.Не ми пука важното ,че ще ми е топло .

ще прави хъб? Премиерът простак а народа абсолютни дебили които избират слугата на бай Тошо за премиер 12 години А сега Циганизаторът на две поколения българи, чалгаджията Трифонов

Защо послушните журналисти не поискат отговор сега от Тъпата тиква какъв газ е договорил и защо прокурора не подведе под отговорност Бойко?

Благодаря на моя голям приятел Борисов за това, че ритна АЕЦ Белене у нас и тук тя стана Си Към, 100% руска собственост. Но ние не сме тъпи гяури и отлично знаем, че Путин няма да си я занесе на гръб в Москва.Остава в Турция у ще ви продаваме ток, въпреки, че при Живков вие ни продавахте ток по 15 годишни договори Благодаря му и за Южен поток който стана Турски поток и ще ни плащате комисионни. Благодам и на вицепремиера който спря Бургас..Александропулос и така ние си взимаме тлъсти такси от танкерите Благодаря и на Ченгене сурата Иван Костов който ритна Син поток в Трабзон Цената на руския газ е със 17% по ниска за Турция Всички ще наградя с бай високи отличия на РТурция

Нещо за постоянно спадане на цената на турската лира? Поредният тъпанар дето пише по поръчка и който още не е разбрал че в България има свръхпроизводство на ток.

Доставките за газ с Русия се договарят за години напред с почти фиксирани цени. За какви борси говори тоя? Кой тъпак ще купува газ на борса, ако има договорена фиксирана цена директно с доставчика с тръбата дето минава през него.

Не само че лъжат, правят много пари в момента. Забележи : Защо имаме рекорден износ на ток при повишено търсене и недостиг у нас?

Националния предател, независим шофьор на самолети със зависимо вице част от висшия партиен съвет на БКП е причината за цялата смърт по територията на страната. Под негово управление през последната година сме свидетели на невиждан скок на цените и невиждано досега крадене под егидата на реваншизъм, некомпетентност и мързел. По всичко личи че Виденовата и Лукановата Зими не са ни послужили за урок. Млади Фенове на Расшетников, Слаби и Черепа - Правете буркани с картофи защото иде ГУМЕНАТА зима и може и да няма какво да ядете! И не забравяйте да гласувате пак за тях!

И какво стана с оня газов хъб, който ни направи енергийно независими и можехме да си взимаме газ откъде ти щем, както обясняваше Буци с ръцете в джобовете?

Иван Хиновски обикаляше по партийни централи да се предлагаи сега се закачи за чалгарите и изведнъж - хоп - голям енергетик !!! 50 години никой не му обръщаше внимание освен да го бъзикат, а сега ръси акъл наляво и на дясно като за последно, защото надали ще види парламент повече !!!

по давлението ина този ГЕРБаджиите спряха Белене, после решиха , че е грешка и тоагава лобистите решиха, че ГЕРБ не са им полезни и решиха да ги сменят с почтените, които между времено реабилитираха на 99% лобистките проекти

Аз едно не мога да разбера. При положение, че булгаристан става все по-изпълнен с мангали, защо мангалите са дразнят да ги наричаш мангали? Те си мислят, че не са мангали ли? Това не го разбирам. Все едно да ми кажат булгаристанец и аз да се дразная...

що отклоняваш темата, която е че и тоя кръжеше около ГЕРБ и понеже ГЕРБ се изчисти от такива, решиха да правят промяна и всички за затвора, отърваха затвора заедно с тези от промяната, и сега ни ги тикат в лицето, като някви експерти и морални бизнесмени прокарващи лобистки реформи, които са по страшни от тези правени през 1998 от Костов

"Причината се вика трети енергопакет на ЕС. Ние пресключихме договора с Газпром да съответства на 3ти енергопакет. Т.е. цената на газта която купуваме от Газпром не зависи вече от цената на нефта, а от цената на борсата в Холандия. Това доведе ако си спомняте до падане на цената с около 20%. Боко беше хепи и се хвалеше с този "подарък" от Газпром. Да, ама цената на борсата скочи около 10 пъти - нали "свободен" пазар, "конкуренция" и т.н. винаги свалят цените.... иии сега на борсата има цена около $1000 на газта. И ние сега плащаме над $500.... Това е всичко по европейските правила при над. Благодарете на Боко, той 3 руски проекта провали. Особено за Белене да му благодарим трябва. Защото скоро токът ще стане лукс дето не е за всеки." Мнение на: 2021-09-30 09:04:32 е айде (нерегистриран)

този преди 10 години ни обесняваше, че е по добре да си внасяме ток, и че не ни трябват нови мощностти, защото сме имали излишъци, беше срещу Беляне и за затваряне на АЕЦ-а

Каквото и да е казал до сега този нищо вярно няма . Само интереси лични и на големите далавераджии защитава.

Другара Хиновски, как го изчисли азерският газ да 3х по-евтин от руския? Тия тъпи европейци, не могат ли да смятат?

Имам идея. Хайде всички дружно да спрем да плащаме топлофикация.

Идиот от има Такъв Идиот Лобист, комисионер, мошеник, в полза на чуждите компании

Мараба, "европейски" дебили!

И ще се усети оше рез декември. През април - 40% поевтиняване, което никога няма да се усети. Това е вид почтеност. Даже достопочтенст!

Да благодарим на Радев за новите цени!!

Колкото и да ми е противен Радев, да си кажем честно че вина той няма. Основната вина е на ЕК с простотиите по 3ти енергопакет и Боко, който за толкоз години наместо да се бори за Белене се фалеше как го е спрял. Те това е.

През 2008 един ттъпак издигнал се до министър-председател видя гьол за 2 млрд и отказа 7 млрд за построяването на АЕЦ Белене. Не ни трябвал ток, имали сме в излишък. Сега хем ще има недостиг на ток, хем ще е по-скъп, хем построяване на нови енергийни мощности ще е в пъти-по-скъпо. Това е когато прости управляващи не виждат няколко години напред развитието на свят и икономика.

7 млрд за построяването на АЕЦ Белене? А къде забравяте цената на реакторите и другите работи които социалистите поръчваха през годините? В крайна сметка щеше да излезе някъде към 20 млрд лева. Но пък да окоза се неправ за ситуацията ама това беше преди 12+ години.

Не баш така. Виждаха какво ще стане. Аз лично съм говорил с разни тъпи гербаджии по онова време и даже на тях им беше ясно, че ако говорим ПОНЕ за едни електромобили трябват още 2 реактора. И сички знаеха че Белене е нужен. Даже си мисля че и Боко знаеше. Нооооо вероятно то некое посолство (сичкки се сещаме кое) са му нашокали тиквата и той запя песента за гьола. Така ми се струва.

Тоя съм го запомнил все плаши гаргите.

на ток,парно,вода и стоки преди 1989 г и от тогава до момента След това треснете главата си в някое дърво или в паметника на американските летци бомбардирали София и избили над 7000 души

Къде е БНБ??? До кога инфлацията ще бъде коментирана и "борена" от НЕикономисти? Ако не знаете, питайте европейските си "партньори" как се управляват инфлационни процеси.

Преди продажбата на НЕК "специалистите" ни убеждаваха как като се появят ЕРП-етата ще започне конкуренция и цените на тока ще паднат. Каквосе получи всички знаят.

Благодарим ти ГЕРБ за новите цени!!

....а през април, който оцелял, да му мисли....

Дойде време малкият, но много прост народ да плаща цената за управлението на Тулупчо и 500 хиляди калинки, предимно братчеди, братчедки, плеймейки и прочие титани на мисълта. Тепърва ще излязат безумията на полуграмотния, простоват премиер, но какво от това, 12 години кражби и зулуми, сега още толкова, за да се върнем поне в отправната точка. Скоро ще започнат да гърмят и бомбите от времето на Костов и Филчо, повечето, работили без осигуровки, а с пари на ръка, ще започнат да реват за по-големи пенсии. Кой не скача... Всеки народ си заслужава съдбата...

България беше деиндустриализирсна и деинтелектуслизирсна което доведе до липса на работа и 2 млн.души избягали при по голям чучур. Така Бг стана държава със затихващи функции и американска болонка

Защо този "супер експерт" специализирал родоотстъпничество и майцепродавство в САЩ и Израел не каже, че цената "се определя по борсовите правила на европейските препкупвачи" защото се нагъзихме и приехме това (да купуваме цени и те да се договарят с руснаците от ЕС така, че някой да не ущипе украйна и швабия). "Сатрапа" Путин продължава да продава по 270 дойлера, а ние купуваме по 1000 - хармонизирани и сертифицирани, отчаяно се борим със "зависимостта" която е 4 пъти по-евтина ! Швабия през СП1 и Турция пре ТП купуват и имат договори по 270 и Русия спазва тези договорки !

Газ + 300%, но столично парно само +20%. Разликата от 280% ще я плати МВФ след като дойде на власт през 2021г

Важно е клиентите на Топлофикация(разбирай столичани) да са доволни. До 30.09.2021 отоплението ми на газ е вече 100% по-скъпо от миналата година. От 01.10.2021 се очаква още 20% да поскъпне, но понеже съм тъп и не се набутах в пренаселената столица сега ще си плащам или ще се връщам на дърва и въглища, които също са поскъпнали.

Няма отговор каква е причината за рязкото , умопомрачаващо вдигане на цената на газа. Едиственото логично обеснение е гигантска манипулация, измама на така наречения свободен енергиен пазар. Явно има монопол на този пазар и щената се определя от него. С други думи няма свободен енергиен пазар.

Само ти ли не си разбрал? Причината се вика трети енергопакет на ЕС. Ние пресключихме договора с Газпром да съответства на 3ти енеергопакет. Т.е. цената на газта която купуваме от Газпром не зависи вече от цената на нефта, а от цената на борсата в Холандия. Това доведе ако си спомняте до падане на цената с около 20%. Боко беше хепи и се хвалеше с този "подарък" от Газпром. Да, ама цената на борсата скочи около 10 пъти - нали "свободен" пазар, "конкуренция" и т.н. винаги свалят цените.... иии сега на борсаста има цена около $1000 на газта. И ние сега плащаме над $500.... Това е сичко по европейските правила при над. Благодарете на Боко, той 3 руки проекта провали. Особено за Белене да му благодарим трябва. Защото скоро токът ще стане лукс дето не е за всеки.

Звездите ми го говорят *№$@§$§№§§$§ Пак никой няма да направи правителство, защото при тези нови цени ще го чакат с тоягите на площада.

Към новината