назад

Администрация без опашки – възможна, но не и задължителна

10:30 | 31 юли 2021 | Автор: Елена Бейкова 34 2956

Коментари 34

Как не се намери една мисирка, да пита Томето квадратна глава Дончев, защо похарчиха 500 милиона и нямаме Е - услуги, а една Естония успя да го направи с 38 милиона за по малко от година?!?

Защото там мислиха, а тука всичко е на парче! Нали знаеш, че в тяхната лична карта има чип за ел. идентификация? При нас преди 10 г. смениха масово всички лични карти и никой не се сети да го направи. Сега нещо се сетиха ама почти! То ел. поспис стана 2лв. на година и това с чиповете умря! Даже аз предлагам да направяр телефоните за обслужване импулсни! Не че сега не са ( НОЙ, АПИ, МЗ, все 0700 телефони имат).

Много от услугите могат да се правят и онлайн, както е в цивилизиованите държави които си имат управляващи които мислят и за хората а не само за личните си сметки

Защо спряхте коментарите на оная проста патка Десислава Атанасова а пък за Пламен Николов триете всеки който псува герберските тролове? Много сте прозрачни

Защото взимат пари от Севда Шехерезадата, затова!

Колко години слушаме, че махат пенсионерите от ддържавната администраци?! Да не коментирам, че лично познавам бивши военни с голяма пенсия и началнически заплати! Друг проблем на администрацията е женичките връзкарки, много са, уредени защото са роднини на някого или мъжа им работел еди къде си, адски некомпетентни и нагли! Трябва огромба реформа в администрацията!!!!

От сега мога да ви кажа една община, която няма нито капацитета, нито желанието, нито специалистите да осигури това и това е Великата Община Варна. Мястото където всяка процедура отнема "години", а документите потъват като в черна дупка и това при положение, че служителите им почти не стоят на работните си места. Как успяват да объркат всичко за краткото време, в което са на работа, все още е загадка.

В пълна сила ще е: Помощ! Обслужват ни!

#КОЙ "Колкото по-безупречен е човек външно, толкова повече демони има вътре в него." Зигмунд Фройд От "политическа реализация" и брутално налагане на "законите" до "Радевото мълчание" ПРОБЛЕМЪТ В БЪЛГАРИЯ - НАД 866 000 ПРОБЛЕМА Общо лица наети на постоянна работа и по трудов договор или договор за служебно правоотношение, и пълно работно време в България днес е 2 650 300. Огромен е проблема с "работещите" в бюджетната сфера, чиито пенсии, бонуси и заплати се ФИНАНСИРАТ от данъците на останалите хора. В момента в България има много над 866 000 души, на които им се раздават ПАРИ от ЛИДЕРИТЕ - "преференции": бонуси, заплати, а след това и пенсии от бюджета. От тях над 440 000 лица са наети в държавния бюджет, над 132 000 лица са наети само в изпълнителната власт и не създават или произвеждат НИЩО, а само имитират дейност, а след това останалите граждани трябва да ги издържат цял живот и чрез "бонуса" - пенсии. Десет пъти съкращение на тези много над 866 000 души, които "работят" реално срещу интересите на останалите граждани, само тогава проблемите на гражданите в България са окончателно решени. България е единствената държава в целия свят, където близо половината от "работещите" са просто закачени към бюджета, те са просто като паразити. Паразитът (от гръцки: parassitos – „някой, който се храни от чужда трапеза“) е организъм, който се храни с части или жизнено необходими продукти от друг жив организъм, наречен гостоприемник. Паразитът се развива за сметка на гостоприемника, който губи постепенно жизнеността си. За разлика от хищниците паразитите не убиват или не убиват веднага организмите, които използват за храна. САЩ: 312 млн. население, 800 000 държавни служители. ХОЛАНДИЯ: 16 млн. население, 20 000 държавни служители. БЪЛГАРИЯ: 6.9 млн. население, 440 000 държани служители. Ужас! Пропорционално в държавния апарат у България трябва да има 9000 души, а не цели 440 000. Докато другите държави си имат мафия, то мафията в България си има държава. Защо Ви ограбиха и заробиха ШЕПА "хора", ето защо: "Бедността БЛАГОПРИЯТСТВА хората да бъдат ИЗНУДВАНИ. Бедността ПОДТИКВА хората към действия, които иначе НЕ биха извършили. Бедността ПОМАГА хората да бъдат ЛЕСНО манипулирани. Разликата между свинете и бедните хора е, че на свинете НЕ им се НАЛАГА да работят за помията: физическа, ментална и емоционална с която ги хранят ВСЕКИ ден."

кой е предложил тази тотална идиотщина?

Някой турчеещ циганин.

В циганска България циганите са на почит. Как ще накараш циганин да си запише час бе? Или да спазва ред, или да не се предрежда? Нали ще дойде с целия катун и ще ви изядът живи бе. Вчера си подновявах шибания паспорт, как не пребих 2-3-ма циганин и аз не знам. Няма ред, мангал помъкнал 3-4 мангалчета и се бута щото бил с "деца". Майката си ебало тука.

Ел. подпис 2лв. подаваш си заявление за лична карта онлайн, плащаш онлайн и отиваш само да си я вземеш!

Аз му говоря за паспорт, то ми мучи за лична карта!?!?!?

Това какво е-поредната форма за запазване на бездарни, мързеливи, държавни търтеи ли е?

Някой, който по цял ден плюе по форуми сочи други като мързеливи и търтеи? Форумен писател се изкарва бачкатор?

И послишни гласоподаватели!

Това със запазването на час е тотална идиотщина. Ще се случи следното: отиваш точно в уреченото време и искаш да използваш услугата и потната и сърдита лелка зад гишето ти се сопва: "Не виждате ли, че преди вас има Х на брой човека със запазен час и Y на брой, които просто са си дошли?!? Аз кога ще ги обслужа?!? Ще чакате!!!"..... И пак същото... Апропо - в болниците отдавна е така. Отиваш със запазен час и висиш по три часа, понеже не са прегледани хората, които са минали преди теб, а и няколко мушнали се между тях. И ко прайм ся?

На Стар Трек ми мяза...:D

Вярно, че е горещо, ама тия са спали на отворено:)

поредните идиотски представи на администрацията за някаква услуга в обгрижването според тях.....те пак са раздаващите милостиня на раята, дошли за разни бележки при тях. Да казваме ли ,че тези същите бележки по правило не са нужни, тъй като информацията в тях я има точно във регистрите на същата администрация. Просто им е по лесно хората да се бъхтят, и ГЛАВНОТО - да си ги плащат,нишо че издаващите бележки си взимат заплатите точно за да вършат същата работа ...т.е. двойно се плаща. Ето това е разковничето...превърнахме се в държава на буйстващия чиновник, използващ търговията с бележки и таксите към тях за допълващ доход....нарича се търговия с влияние

ДС се съпротивлява , щато ако не е там , ще умре от глад .

Стига с тия глупости.Да се въведе ел.правителство,докога ще се ходи по Общини,ще се виси по гишета и ще ни обслужват крайно нещомпетентни и инагли служители. Какъв час ,какви пет лева? Май ще се пее старата песен на нов глас дирижирана този път от ИТН. В цял свят никой не стъпва при адм.служители,само тука всичко на место,после защо има корупция.......

Близките 10 години няма как. Преки впечатления. Всичко е правено на парче! По-лесно е наново, което няма как, отколкото да изметеш лайното!

Пробвай в Испания да извадиш разрешително и ще видиш какво е. Ще разбереш как си спазват сиестата и по колко дни са в отпуска. В България ще ти се сторят страшно експедитивни.

Ти па толко ли си прост да ходиш там по време на след обедната им почивка?

Ти добре врещиш, ама както се видя (на изборите), 80% от народонаселението не УМЕЕ да борави със електронна техника, а за двама като теб, дето се сетили че ги сърби, се хвърлат милиони левове за "електронна администрациа" И после врескало като теб, като разбере, че трябва да има ел.подпис (дето струва смешните 12 лв на година), пак почва да квичи, че го ограничавали. А ако някой от твое име ти продаде "електронно' имота, що не се ходи лично ДОБРЕ ли ще ти е?

Нещо си се омотал! Аз видях 38% избирателна активност, тоест 38% могат да борявят не 80%

Има решение електронно обслужване и правителство, но те не гласуват а хилядите чиновници търтей гласуват. Затова скоро промени не чакайте...

Това УДОСТОВЕРЕНИЕ трябва да излезе от речника на администрацията! Крайно врме е в 21 век чиновниците САМИ да проверяват - къде живеем, дали сме женени, дали сме съдени и тн от базите данни на държавата, а е като овце да карат хората да си вадят бележки за справки които те могат да направят и за това да им взимат пари и да им губят времето!!!

Нямаш си на идея колко си прав!!!

Към новината