назад

Ашхабад остава най-скъпият град в света за чужденци (снимки)

19:33 | 03 юли 2020 | Редактор: Калин Каменов 61 33951

Коментари 61

Къде е ислям - не ми ги хвали!

Пръв и последен ....нормален чужденец в Ашхабад бе Марко Поло.

колко струва за чужденец?

Представям си какъв шок е сега в душата на западника. Всичко, в което искренно е вярвал отече в канала... Стандартът в Ашхабад, столица на бивша съветска република е по-висок от този в Цюрих или в Женева...., градове, които винаги са били сочени като пример за благополучен и успешен живот! За върха на сладоледа! Немислимо, лудост, а??? :)))

Не, не е заради стандарта, а заради безумния курс по който се обменят парите за чужденци. Там нещата са така направени, че чужденец просто няма избор. Тяхната валута се казва манат, и 1 манат за чужденец е 18 (осемнадесет!) пъти по-скъп, отколкото за местен туркмен. Казвам го от втора ръка. Не съм бил там, но мои колеги са били, и са ми разказвали. Стандарта за местните иначе е доста нисък, не си правете илюзии. За тях всичко е евтино, но чужденеца е нещо съвсем друго. Проблема е, че нито статията, нито класацията обясняват този феномен ясно. Подвеждащо е. Все пак обръщайте внимание на заглавието- това е най-скъпия град ЗА ЧУЖДЕНЦИ! Не за местни!

малко са нормалните коментари напоследък. Благодаря и евала!

Има места у нас където се обменят всички валути.Купуваш си от този манат и живееш добре при тюркмените.Връщаш се у нас и си готов .

Има места у нас където се обменят всички валути.Купуваш си от този манат и живееш добре при тюркмените.Връщаш се у нас и си готов . Фиксинга е 0,56 за манат , у нас се купува /ако има 0,20/ а обратно ти го изкупуват по 0,01 за манат- ето тези 20 пъти курс нупува и курс продава - това е скъпото.Значи всичко трябва да изхарчиш което си купил у нас.Иначе прдават под себестойността.

Точно за теб са тези русофилистични статии на Победобесието. От утре всички евреи с и местят банките от Цюрих в Тюркменистан. Ашхабад става и седалище на преместеното от Швейцария Патентно бюро. Часовници, шоколад, банкиране, КОРАБНИ ДВИГАТЕЛИ и .... разбира се ГВАРДИЯТЯ на ВАТИКАНА ....само от Ашхабад и Тюркменистан....откъдето дори турците избягаха преди 500 г.

Дир.БГ Що за глупост е това, какво значи най-скъпия град за чужденци - защо не седнете да помислите преди да пишете статия, а редакторът КЪДЕ Е ?За какво му се плаща. ЗАЩО не мислите? Така от най-четени ще станете най-малко четени? Превръщате се с такива статии в треторазрядна медия. Малко по-сериозно? Като ви дават командировъчни къде е по-скъпо в Цюрих или Туркемнистан? Едните са най-богати - другите мизеруват? Когато копирате такива класации -преглеждайте ясно критериите и не преписвайте всякави глупотевини. Трябва да си доста ЛЕНИВ за да напишеш таква статия!!!

Пич, то и в Северна Корея струва за чужденци да си е*е...ама местните недояждат.

Те затва в раССия забраниха филма за Борат, че да не клепат доброто име на мегаполиса Ашхабат!

Див капитализъм, пичове.И това е само началото.Свиквайте.Щот колкото повече мърдаш повече ти влиза!

Драги ми Маркс, наясно сме, че ти специално си много наясно с втората част от поста ти, не е нужно да се самоизтъкваш.

Тъкмо се бяхме засилили за там. Жалко. пак ще се наложи да се ходи в по-евтините Абу Даби, Шаржа и Дубай, но какво да се прави, изкуството иска жертви.

То пък чужденците се утрепали да ходят в Ашхабад

В Ашхабад каруци няма. В София гордо обикалят хиляди каруци да събират по казаните

И коли и хора изглежда, че няма.

lu4ka

Е то пък е много трудно да ги премахнат от снимките, нали!?

В Ашхабад каруци има колкото си искаш. Просто трябва да отидеш и да видиш с очите си, издаваш се, че най-много да си мръднал с автобус до Северна Макденония за еднодневна екскурзия! Нямало каруци в Ашхабад хахаха, там серат магараетата на улицата, дори нямат като наши цигани посерка за впрегнатото животно. Първо вижте, прочетете, научете и тогава пишете. Колкото до Ашхабад с 20 лв. можеш да живееш 2 дни - евтиния. В цюрих обяд за двама е 180 франка в приличен ресторант на Банхофщрасе. Къде е по-евтино сами прецеенте

Казаните са в селото от което идваш!

Поредното доказателство, че светът не е това, което беше! Западът не е това, което беше! Сега усетихте ли как пропагандата, с която ни облъчват години наред се опитва да скрие факта, че царят е гол? :)))

Така е! Сега стягай чемудана и бегом в Ашхабат! Ей, от де ви намира кутев бе!

крадливите селчуците от Герб да гледат и да се учат.

Опааааа! Бивша съветска република мачка градове като Цюрих и Женева... А ни разправяха, че на запад било хубаво, а???

Това да е най-скъпо за чужденци и да "мачка" Цюрих и Женева е все едно сравнение как Трета Атомна (футболния клуб) има най-много греди за сезона пред Славия и Ботев.

Фактите са си факти! Не може да се спори с тях, те са такива каквито са... :)))

Не ти ли хрумва, че бившата съветска република има малко по- различен вид управление -тип султанат и това че е скъп град за ЧУЖДЕНЦИ не значи задължително че "мачка"? Пхенян и Хавана "мачкат" по същия начин.

И в ОАЕ е скъпо, а и там официалната форма на управление, за разлика от Туркменистан е абсолютната монархия, но не казваш, че е лошо за живеене там, нали? А в Туркменистан, според теб излиза, че е лошо, само защото е била част от СССР... А сега де??? :)))

Абе вие оставете Ашхабад, а вижте БГ. Кой го е еня за някакъв си азиатски град и колко струва камилското мляко там!

Искаш ли да си намериш жена за една нощ? Влез в -- Sexcris.Com

щото на град не прилича с тия статуи и мрамори а от джамиите които са през 2 метра ми се повръща . Там единствените туристи са селяните докарвани с камиони от провинцията да коленичат пред някое минаре

прилича ми на Пхенян... подобен малоумник управлява

Я ни разкажи, драги, как бе в Пхенян? Или май не си ходил там...

То щото тука управлява университетски преподавател.....

Ашхабад е затворен на практика град. и за туристи и за хора от провинцията. за това е на първо място. там живее само номенклатурата на Тюркменистан. огромни празни мраморни блокове. призрачен град.

Браво! " Туркменбаши" си е свършил добре работата! До преди няколко години ток, вода, образование, здравеопазване, градски транспорт и т.н. " ... услуги, които не влизат в изчисляването на индекса!" бяха безплатни! Вярно- средна работна заплата- 30 USD, син- шеф на добива на нефт, дъщеря- шеф на експорта/ или обратно/, но местното население живееше безгрижно като нас преди 1989 г.

Не образована сволоч

Иди на хуй, бляд!

https://www.numbeo.com/cost-of-living/rankings.jsp

не че се заяждам, ама някой познавали жив човек който е ходил, е, или е бил някога в туркменистан, и в частност в ашхабад?

Bat Georgi hodi tam po rabota

1973 г ли?

Аз познавам един, ама е умрял;)

Намирам че е прекрасно. Има неща и отвъд шосето за Гърция, върха на авантюрата..

Абе в Гърция е голяма работа бе. Даваш 3 евро в барчето на плажа и цял ден се въргаляш по пясъка като малоумник. Виж и ракийка и доматки като си докараш излиза хептен без пари. Какво ще ми говорите за екзотични дестинации.

бай семо, топни си хлебчето в лютеничката, пръдни на заспалата си жена до теб и виж новините по канал 1

Бай ви Семо много точно го е казал .

Това което ни е препоръчала Ангелкова, това ще е! Може и на опашка за Гърция. Иначе, не. Кисело е гроздето!

Просто запълваме каретата с говна, нали? За да заслужим заплатата? На кого му пука за ГъзХабад, бе, п*тки майни, журналюги скапани?

тъпите тролове пак се изживяват. а бе, тъпаци, софия по сръвнение с ашхабад, е просто някакво задръстено село, пълно с задръстен и проЗД добитък

Абе мърльо, ти по далече от Долно Уйно, последните 30 години стигА ли?

мангал с основно!

Размина ми се ашхабад?...май, мъката ми ще е тъй голяма, ще си страдам кат за двама!

зощо не се забелязва голям наплив от туристи, а много е скъпо ... разбрах.

Защото не го е препоръчала Ангелкова. А тя няма и как да си го представи.

Ашхабад е в Германия, все ги бърка с Баден-Баден.....

То убаво ама...така като гледам,нито хора се виждат ,нито коли на снимките

Калинчо мамин, като преписваш статийки, не си мисли, че няма хора, който да те направят за смях! Пълен фейк ти е новинката!

.....хора, коЙто... Хора е от множествено число... КоЙто е за мъжки род, ЕДИНСТВЕНО число...

Така е, прав си!

Към новината