назад

Банките увеличават таксите, защото вече не могат да поддържат пари в брой

10:48 | 05 август 2021 | Автор: Стефан Кунчев 62 46204

Коментари 62

Нещата вървят към бурканбанк.

Огън, времето им за опожаряване отдавна е дошло, но не и за българина, знаех, че това ще стане и още миналата година си изтеглих всички пари от банките. Сега съм супер. А който вярва на банките да си държи парите там, догодина да не си скубе косите.

Е помислено, така че охлади ентусиазма. Този бакалавър не обяснява обаче защо нещата са стигнали дотук, а с този коментар може само да предизвика паника и хаос. Световната банкова а система като цяло страда от свръх ликвидност. Т.е.размерът на кредитите изостават от този на депозитите, вместо да е обратното, всл4едствие от което пазарът се оказва с пари, с/у които не стоят реални материални ценности. и банките започват да се почесват там, където не ги сърби.

Дали сега най-после дойде времето да опожарим крадливите банки?

банките ще лапат хоя скоро, криптото скоро ще ги ликвидира тия кърлежи

Да си намалят заплатите

Двама български банкери взели за миналата година по над 1000 000 евро. Че то това пари ли са, та искаш да им ги намаляш?

Пари в брой при тази инфлация, на която краят й не се вижда си е забавление за много (не богати) глупави.

Щото парите в банката инфлацията не ги закача ;)

тоя май е завършил университета за "световно стопанство" иначе щеше да знае че отризателна лихва означава че не ти плащаш а на теб ти дават пари безвъзмездно... да не споменаваме че на тези глупасти може да повярват само на сказка в квартал факултета

grainis

Част от проекта "Зелен Трилион" - green-trillion.alle.bg предвижда ликвидиране изцяло на съществуващата банкова и данъчна системи във вида в който ги познаваме днес и замяната им с държавно гарантирани и застраховани фондове . Данъците и обезпеченията по кредитите заминават в миналото, навеки.

и тогава ше навлезем в развития социализъм и бодро ше поемем към комунизма

Щот свикнаха тия боклуци, ако печалбите им не са милиарди на година да не работят въобще...Ама свършиха балъците да теглят кредити или повечето не са и одобрявани от хищните банки, виждат им се дребни риби...

УКБ ДСК и Пощенка, към момента

Единствената печеливша банка е БУРКАНБАНК !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Интересно? Клиентите, трябва да издържат банката, така ли? Не стига, че всички фирми превеждат заплатите при тях, те работят с тях, удържат ти такса към момента от около 5,00 лв. плюс теглене от банкомата и там такса, и от заплатата ти остават 10,00 лв. по-малко. Е да, ама така излиза бизнес с гарантирана печалба. Защо е задължително фирмите да ти превеждат заплатата в банка? Ти си си изработил парите, фирмата трябва да ти ги плати директно - не чрез посредник. А ти ако искаш, може да си внасяш в банката или в бурканбанката. Но ти избираш. А сега банката си гарантира паричен ресурс, а сега се оплаква, че имала много пари и трябвало да плаща за това. Ами, ние не искаме парите ни да ходят в банките, искаме заплатите да ни ги дават в брой.

Банката не е задължителна!!! Задължение на работодателя за начисление и плащане на трудово възнаграждение Чл. 128. (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г., изм. - ДВ, бр. 52 от 2004 г., в сила от 01.08.2004 г.) Работодателят е длъжен в установените срокове: 1. да начислява във ведомости за заплати трудовите възнаграждения на работниците и служителите за положения от тях труд;

Колега, там пише да ги начислява - това означава, че ти е остойностила труда или с други думи признала ти е труда и си го е сложила за разход за заплати. После идва изплащането. По закон, при затруднение на фирмата, тя е задължена да ти плати поне 60% от този труд. От това, което ти е начислила. Останалото, когато може. Но като направиха един държавен фонд за такива, където не плащат 100% заплатите и трябва държавата да ги плати, а за да ги плати, тя им запорираше имоти, сметки, коли и т.н., тази "добра практика" вече не се среща. Никъде не пише обаче, че сумата трябва по банков път да ти се плати.

иска от служителя, да му превежда заплатата по банка. Това не е по закон,а защото Банката, за да обслужва фирмата по-евтино, иска от работодателя да превърта заплатите през банката. Таксата за служителя, в предишни години или липсваше, или беше нищожна. Но банките биват притискане непрекъснато, от Европейската защита на потребителите да намалява такси. И така те преливат от едно звено в друго, пада такса превод, вдигат такса обслужване. Или най-общо казано Банките притискат всички!

крипто портфейли. Банките си бачкат когато искат криптото винаги...

Утре това моге да се очаква и от някоя верига за хранителни стоки,само включват обслужване и в края на косовия бон начисляват % от напазаруваното .

- Подсъдими, защо ограбихте тази банка? - Господин съдия, те започнаха първи.

Ухх как ми дожаля за тези хазарски банки.Ще им внеса един голям КОР!!!

Само в България се наруши написаното правило от създаването та банките - даваш пари, банката ти плаща за това. Взшмаш пари, ти плащаш на банката за това. И другото - плащането от пос терминал е без такса за клиента за да се стимулира този начин за плащане. Но когато държавата услужливо ограничавъ плащанията в брой, слага всички държавни служители на плащане на заплати по банков път, както и пенсионерите, но услужливо забравя изиска от банките намаляване на таксите заради услужливо докараните насила клиенти. Аз имам само един въпрос- защо след като се видя, че банките правят фокус и таксата за теглене от чужд банкомат я правят спекулативто са е в пъти по-скъпа, не върнаха Борика, която обслужваше всички банкомати на мин. цена? (Въпрос към ГЕРБ)

Само в България било така. Спрях да чета натам. Как е Европа? Плащат лихви на влоговет, колко точно?

*Ако са и малко -0.7 да започне да пуска кредити на 0.0? От къде на къде ще вдига таксите? Така банката всъщност отказва да си върши основната работа - да намира работа на парите и се превръща във фенси офиси пълни с кокондрели, които хората са принудени да издържат с такси, защото е забранено да си получаваш заплатата кеш.. понеже нали всеки пере пари и е виновен по дефиниция.. Това е рекет и няма да завърши добре.&

Прав си, още шмекеруват. 2.5-3 дори 3.5% лихви за ипотечни заеми. За потребителски още повече. Като централната банка им взима 0.7%, то да направят лихвите 1, максимум 1.5%. Ако се наложи и по-малко. И да не забравяме ГПР, който често е още 0.5-0.7% отгоре. Така, че ако си взел заем на 2.5%, то стават над 3%. После защо хората не искат да взимат заеми.

аз имам сметка в "М-Bank," това е полска банка , живея в Чехия , никога не съм плащал и 1 стотинка, такса. имам сметката от 7 години, дори ти дават светкавичен кредит до 2000лв.(ЕДНОРАЗОВ) да изтеглиш при условие че на сметка имаш само 50 лв. ФАКТ!!!

Истината е,че благодарение на ГЕРБ в България стана рай за банките. Те свикнаха да печерят само от такси. Всички знаем за банката със клон във всяко РПУ и 4лв такса. Това го няма никъде!

Така е. При БСП на банките не им е никак добре - до тук 18 от тях фалираха. Относно таксите - няма банка в света, която не взима такси, а само дава пари на хората. Това би било благотворителна организация, не фирма с идея да печели пари.

E как иначе щяха да те вкарат в демокрацията бе бестунчо!?! А има и друго, няма по света неуки Гунчовци със собствени апартаменти, вили, коли и покъщнина!!!

вижтеевтина иновативна БГ ел кола без трансмисия на http://rentelex.tech

Кажи речи така е било и 33-та година и всички знаем какво се случва след това. Помните ли случая със застреляната банкерка в Бургас? На следващия ден Левон заекваше и се потеше по телевизията като агне на заколение. Надявам се да сте си извадили поука от случката и да се замислите какъв е начина да се постигне нещо, особено в политиката.

Навремето взех няколко биткоина на евтиното. Най добрата ми инвестиция. Докато 20тина хиляди евра в банката намалят всеки ден. Бития ми възвърна 1000кратно цената.

Един велик човек преди време ми каза. Премахнете банкити и ще изчезне всяко зло по земята...

Това е геноцид спрямо банкерите. Най-долен расизъм.

Къде дават кредит с 2.5%, та да дръпна един голем?

На Ломско шосе в София. Некви мангали го отпускат на мига!

в България се подпомагат от държавата НО НЕ В ИНТЕРЕС на гражданите и селяните на България... Те могат да правят каквото си искат... и специални закони за тях има... - ТЕХНИТЕ ПАРИ С ЛИХВА, НАШИТЕ СА ТАКСИ..., ами това е позволено от ПАРЛАМЕНТЪТ НИ!

А парламента го избира народа. Общо взето, хората сами отиват да гласуват кой да ги краде.

Идеята на банката е да и депозирам излишните си пари, тя да ги инвестира или да даде кредит на някого. В замяна трябва да получа скромна лихва, която поне да покрие част от инфлацията. Ако не получавам лихва за това, че някой оперира с парите ми защо изобщо ми е банка? За да има плащам такса “удобство/спокойствие” ли ? Въпросите бяха риторични - каквото ми остане отдавна го закопвам в буркани из гората.

Всяка една стотинка минала през банка са пари на вятъра. Такси, комисионни, ГЛП, ГПР, правят десетки и стотици милиони на година, но плащат на служителите си смешни заплати. Изисквайте заплатите си в кеш, а не по банков път! От години ме зорят да си правя кредитна карта и отказвам. Същото е и за овърдрафт. Ако нямах ипотека в банка нямаше да ми стъпи крака никога!

Това е голяма истина! Откъм заплати служителите в банките са Цървулан и Цървулана!

за средната цена на трудовите възнаграждения, на тия "цървулан" и "цървулана"? Също така, бихте ли споделили, какво произвеждат в банките?

Запиши се на семинар! Таксата не е висока! :)

Благодаря за "изчерпателната Информация", но подобни семинарии не са в полезрението ми :) Дерзайте "банкерчета".....

Като цяло си прав, но не съвсем. Банките са на огромна загуба най-много от инфраструктурата си - само си представи колко струват наемите, заплатите и инфраструктурта (софтуер с актуализация, наблюдения и поддръжка), отделно сигурността отделно застраховките - всеки месец нон-стоп. Няма легален бизнес, с който такова нещо да може да се изплаща и да вземе и печалба да има ... Банките живеят само от постоянният приток на нови пари - напечатаните от централната банка, заплатите на народа и всичките му видове лихви по кредити и таксите. Ако хората не внесат заплати в банките 1/2 година и изтеглят само 20% от спестяванията си - цялата банкова система ще се срути мощно. Всичко се крепи на косъмче и всяко левче е източено в "проекти" на "приятелски кръгове" ...

Задължение на работодателя за начисление и плащане на трудово възнаграждение Чл. 128. (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г., изм. - ДВ, бр. 52 от 2004 г., в сила от 01.08.2004 г.) Работодателят е длъжен в установените срокове: 1. да начислява във ведомости за заплати трудовите възнаграждения на работниците и служителите за положения от тях труд;

Одрахте хората сега сте започнали да ревете.Ами фалирайте и толкова.В Европа има и други банки .

Имам лична разплащателна и бизнес сметка за фирмата. По личната сметка не дължа нито месечни такси, нито такси за транзакции или теглене пари. Нищо. Нула. По бизнес сметката плащам 8 паунда на месец и по 80 пенса транзакция. Теглене на пари е без такса. Не съм се интересувал скоро, може да са намалили таксите малко напоследък. Та ми е чудно как така в Англия може, в България не.

Банките предлагат да си вложиш парите в разни фондове и акции, където уж ще получваш лихва. Малко им били приходите по "стълбовете". Аз питам - защо банките не рискуват да влагат парите по фондове и акции и така да си увеличат приходите? Не! Те искат да играят само на сигурно и целия риск да се прехвърли на гражданите! Това не са банки!

Бедните да са още по-бедни и направо да си станат роби, а богатите да са недосегаеми и да си играят на политика, съюзи, войни, пандемии и тинтириминтири.

Заплати минимални, кредити под път и над път, бляскаво бъдеще в незнайни фондове и накрая клошар на годината!

Като е свръхликвидна банковата система, за чих ни беше да теглим 2,5 милиарда заем от МВФ на Сталинка?

Като си отварях депозит в Банк Аустриа /Уникредит нямате представа банкерът как се оцъкли като го питах какви са таксите по депозита. С детско неразбиране попита " Ама как така такси по депозитна сметка?". Аз обяснявам: за поддръжка, за управление, за разплащателната сметка и др. такива. Той ми каза: "За първи път чувам такси по депозит. Ако има такива, значи не е депозит, а такса за сейф, а това е друг инструмент...." Та така с вашите банкови експерти. В България е пълно с експерти, дето все ти обясняват , че малоумията и кражбите всъщност са съвсем нормално нещо. В Австрия плащам по-малко такса на банка от България, хем българската сметка почти не я ползвам. Аман от разбирачи.... С мобилния телефонен план е същото....

Банките вече не са банки. Не са посредник между тези които имат пари и тези, които се нуждаят от финансиране. Взимат пари от печатницата. И като никой не влага и никой не тегли кредити от тях, остава им да живеят от такси. Докога ще има балъци, обаче?

:))) Ама как бе, горките банки?! Работят само и единствено на загуба!!!!! От чист алтруизъм! И реват, щото са принудени да вдигнат таксите и да ви насилват да ги плащате! Или пък не? Отчетоха спад с около 50% в печалбите за миналата година и сега бързат да наваксат пропуснатите грабежи, извинете - ползи. Щото иначе, ето каква е картинката: Справка на Profit.bg показа, че 12 от родните банки отчитат печалби от над 10 млн. лв., а четири от тях са генерирали положителни финансови резултати от над 100 млн. лв. Лидерството е за Уникредит Булбанк, която приключи изминалата година с 223.9 млн. лв. печалба. Финансовият резултат на най-голямата банка в страната е с над 200 млн. лв. по-нисък спрямо този от 2019 г. Банка ДСК завърши 2020 г. с печалба от 192.3 млн. лв., докато Пощенска банка и Обединена Българска банка отчетоха положителни финансови резултати от респективно 152 млн. лв. и 108.7 млн. лв. Печалбата на Райфайзенбанк за 2020 г. пада до 56.8 млн. лв., спрямо 131.8 млн. лв. за 2019 г., докато Първа инвестиционна банка завърши годината на плюс от 38.9 млн. лв.

АБСОЛЮТНО НИЩО НЕ МОГАТ ... АКО НИКОЙ НЕ ИМ ДАВА "СИЛА", ЧРЕЗ "ВЯРА В ТЯХНАТА СИЛА"! ДЕФАКТО, "ПАРИТЕ" - ТОВА СА ХОРАТА ... БЕЗ ТЯХ - НЯМА "ПАРИ"

Средностатистическия Ганьо, хем иска банките да обърнат корема, хем е върл противник на биткойна... Боли го като е изпуснал келепира, пирамида е това, ей! Някви напушени геймърчета, щели да свалят банките...

Е ДЕЛО ИМЕННО ЛИХВАРИТЕ ... СПАСИТЕЛНАТА ИМ СЛАМКА ... ТВА ГО ЗНАЯТ И ДЕЦАТА !

Банките тихомълком почнаха да купуват бтц, след като прескочи 10к $ и така на 4г при булмаркет се обявява мощна информационна война в следствие на която мислиш по този начин... Иначе да, сега те акумулират, а такива които не държат, после ще мрънкат че всичко е била КОНспирация... С една карта 290х си могъл да "изкопаеш"поне няколко биткойна, ако си бил разбрал достатъчно рано. Кой те е спрял? Лихварите?

Всеки с голяма фирма и емблема иска да лежи и да получава големи кинти. Това е!

Към новината