назад

Банковият офис остава "без пари"

16:09 | 02 август 2021 | Автор: Александра Ангелова 25 15183

Коментари 25

Още една реализирана мечта от "светлото бъдеще". Безналични пари. Портфейлът ти се притежава от някой друг в електронен вид и във всеки момент може да бъде блокиран, ако не папкаш и не слушкаш.

Ne si li mislila 4e i ti 6te ostaree6 i medai si boje da si dementna.Ostawete amerikancite, na parwo wreme gledaite Ewropa.Na wsqkade sa6teszwuwat banki kakto i bankomati za teglene, wnasqne i izwar6wane na prewodi.

Разбирам, че това е пътя в бъдеще време, но си задавам няколко въпроса които ме вълнуват: - имаме 2,5 млн пенсионери, половината нямат понятие от смарт телефон, компютър, онлайн банкиране какво ще правят те? - нашата държава е първа по корупция, как ще дават подкупите и рушветите, мисля, че няма да е онлайн - нашите младежи са добри в IT технологиите, това решение ще ги амбицира да почнат да хакерстват, пример пробивите на НАП, Търговския регистър сега е ред на банките. - дали системите за сигурност на банките е на ниво, не съм сигурен Накрая да не се върнем в оня строй, където няма пари и има стока срещу стока.

Има и хора, които не предпочитат банкоматите, а просто са принудени за ги ползват, защото, заплатите им принудително се превеждат по банкова сметка. Искат, не искат заплатите им минават през банка. Ако има опция да избираш заплата в брой или заплата по банка, хората ще си преценят и доста ще искат в брой!

Изчезването на банките и превръщането им в телефони кабини е най голямата трагедия за гражданите. Това се случи на запад още преди години. Отивам в офиса и няма никой, само телефони а от другата страна някой от филипините и трябва да имаш цялата информация с теб, иначе няма помощ и накрая пак са ти блокирали сметката. Интересно, как няма някоя партия да се противопостави на тези изроди банките. Без банка, поне на запад не може да съществуваш, там ти привеждат заплатата , и всеки си дърпа каквото му дължиш понякога повече. Всеки месец по 6 Евро такса поддръжка, 40 Евро на година за картата, такса на всяка транзакция и така нататък. Убиването на кеша е най голямата конспирация на управляващите и банките. Това обрича 99% от хората на живот на кредит и мизерия.

След работещите на Хемус, които бяха уволнени за да задоволим пенсионерите от севера, да се подготвят банковите служители за помощи за безработни. Ами това гласуваха младежите и машините от чужбина. Да ви е честито.

Закривай! Останалото може и онлайн!

Само така, да ги закриват !! (+1) Да стане като на запад :)

Ай сиктир, аман от бабички и малоумници по банките !!! Едно време само интелигенцията е ходила по банки, сега цялата паплач се трепе там да ходи. Ай сиктир, да се закриват и да си банкират бабичките и старците от телефоните !!!

На 32 години съм и последните 14+ години работя с хора. Мога да Ви уверя от опит, че работата с хора е едно от най-мъчителните и досадни неща, особено що се отнася до работа със стари или малоумни индивиди. Затова предпочитам дигиталация, автоматизация - машината следва правило и няма опция за дивиация от дадено правило или процес, няма опция за грешка, ако процеса е правилен. За разлика от хората, където завиши от акъла на отсрещната страна, от настроението, от желанието, от куп неща. Евала на ПрокредитБанк, които почти махната клоновете си и предпочитал дигиталазация. А бабите и старците докато се редят в банки като ДСК, няма отърване. Моята бабичка на 81 години предпочита всеки месец да отделя по 8 лв и да ги дава на мастодонти като ДСК, за да поддържа там спестовна сметка със спестовна книжка и всеки месец да си тегли парите на каса от касиерка човек. На година плаща по 96 лв на банката + транспортни разходи + редене по огромни опашки + наши нерви, за лукса да пипа пари, да си поговори с касиерката и онази с някаква ретро машинка да и изпише колко пари има в сметката.

В момента няма българска банка, която да не взема комисион при внасяня или теглене. Такива понятия като теглене на падеж без комисион вече не съществува. Свещеното правило банката да няма право да пипа главницата също вече е невалидно, крадат и още как. Някой който скоро не е стъпвал в банка да е наясно, че няма и депозити, че ако трябва да продадеш имот трябва да имаш смартфон и точно ОББ са пионерите в това начинание, при покупка продажба на жилище крадат по минимум 0.2 % от главницата. Проверено.

Мунчолиадата е като олимпиада !!! Но без победители !!!! Губещи са всички българи. А мунчо е тъп и злобен фигурант на Божков

Още малко от тази тотална манипулация на лихвените проценти и печатане хартия и скоро клиентите ще предпочетат сейфовете като единствена услуга, а вътре вместо кеш- злато. А като инвестиция- недвижими имоти! Туй ще е то либералният и честен капитализъм дето много ни липсвал в нашата корумпирана държава. Само дето не е ясно кое е по- голяма корупция- нашето или тяхното.

Абсолютно. Не ми се пише, че е дълго,но край за термина фирмена тайна, свободен капитализъм и прочие такива клиширани понятия.

А после на кой ще си продадеш имота, ако ти потрябват пари?

без пари = вашта *ама, ама няма да мине :-)

Ще мине и още как. Те къде по-стращни неща вече минаха, за да бъдем "спасени".

като ще стават дигитални и намаляват разходите да почват да махат таксичките и комисионните които са наизмислили да щавят клиентите...такса броене, такса депозиране, такса теглене, такса оценки на риска, таксаалабала, такса добърден...

Добро утро роби!

План... пандмията им помогна изъпънят този свой стар план.

Божеее, добре че отворих новината! Реших, че Партията пак се е захванала с банките ни и изтръпнах..

Така е, на вас политическите тролове само партии ви се привиждат. Събуждаш ли се редовно през нощта с викове "къде ми е партийната книжка"?

Отзад, там където ти я навира парт-секлецаря, "свободен" робе!

..абе не ти се е случвало на два пъти да отидеш до банката и да ти кажат: ми вече нямаш пари, фалирахме. Тогава друга песен щеше да пееш.

Към новината